Petr Mikolanda s Michalem Sedláčkem podrželi juniorku nad vodou
Klub

Petr Mikolanda s Michalem Sedláčkem podrželi juniorku nad vodou

Redakce

První jarní výhrou na soupeřově hřišti udělala juniorka s trenérem Stannerem veledůležitý krok k záchraně v ČFL. Bojovný výkon celého družstva v Prachaticích korunovali střelci gólů Mikolanda a M.Sedláček. Z mnoha další střeleckých příležitosti byl gólové trefě nejblíže Nečas. Juniorku nyní čekají poslední tři utkání s přímými konkurenty v bojích o záchranu, a to doma s Hradcem Králové"B" a Plzní"B", venku s Teplicemi"B".

Boleslavský rezervní tým posílený brankářem Kučerou a hráči Ordošem, Mikolandou a Nečasem, začal dobře a v 17. minutě se ujal vedení. Po kombinační akci na pravé straně hřiště Sedláčkův centr usměrnil do prachatické sítě Mikolanda - 0:1. Gólovou šanci po Nečasově centru zahodil Vajgl. Prachatičtí se snažili vyrovnat, ale v prvním poločase jim v tom dvakrát zabránil excelentními zákroky brankář Kučera.
Necelých pět minut po zahájení II.poločasu však boleslavský gólman kapituloval, když Babka ideálně vysunul Pasáka a ten vyrovnal - 1:1. V 55. minutě z jasné gólové pozice nastřelil Nečas pouze tyč soupeřovy branky. V dalších obrovských šancích se nejprve po dlouhém autovém vhazování neprosadili nadvakrát Brezinský aVizingr a později do gólmanovy náruče hlavičkující Nečas.
V 71. minutě prachatický obránce zastavil boleslavský centr z levého křídla rukou a protože stál v trestném území, rozhodčí bez váhání nařídil pokutový kop. Ve vítězný gól ho proměnil M.Sedláček - 1:2. Ve zbývajícím čase mohli uklidňující trefu přidat Vajgl a Vizingr, ale nepovedlo se jim to.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kučera - Krátký, Brezinský, Pára, Horák - M.Sedláček (85. Skramužský), Ordoš, Vizingr, Vajgl - Mikolanda (66. Gögh), Nečas (90. Kalíšek).

Góly: Pasák - Mikolanda, M.Sedláček z penalty

Rozhodčí: Pešek - Berka, Aubrecht

Diváků: 100

Ve zbývajícím třetiligovém programu FK Mladá Boleslav"B" hraje doma na Astonce v sobotu 2. června od 10,15 hodin s Hradcem Králové"B", v sobotu 9. června od 10,15 hodin v Bystřanech s Teplicemi"B" a v sobotu 16. června od 10,15 hodin doma na Astonce s Viktorií Plzeň"B".
Na posledních šesti příčkách ČFL je pořadí: 13. Jablonec"B" (40:42) 35 bodů, 14. Ovčáry (33:52) 35 bodů, 15. Plzeň"B" (36:44) 33 bodů, 16. Mladá Boleslav"B" (36:43) 30 bodů, 17. Hradec Králové"B" (26:44) 29 bodů, 18. Teplice"B" (26:65) 27 bodů. Do divize sestoupí dva poslední. Třetí jen v případě, že by z druhé ligy spadl český klub a nikoliv dva moravské, což je aktuální situace.

Fanshop banner