Porazí Boleslav doma Liberec na třetí pokus?
Klub

Porazí Boleslav doma Liberec na třetí pokus?

Redakce

Ročník 2006/07 Gambrinus ligy vrcholí 30. kolem v pondělí 28. května od 17,15 hodin utkáním FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec. Průběh můžete sledovat na ČT2 a v on-line reportáži na tomto klubovém webu.
Mladá Boleslav má s Libercem vyrovnanou bilanci vzájemných ligových střetnutí. Z dosavadních pěti se každý tým radoval dvakrát z výhry na soupeřově hřišti a jednou se rozešly smírně. Nerozhodný je i celkový gólový poměr, a to 9:9. Kulič je se třemi góly nejúspěšnějším střelcem. Dvakrát se trefili Došek (jen za Liberec), a Abraham, který dal po jednom gólu za Liberec i za Mladou Boleslav.

Poprvé se hrálo v Mladé Boleslavi v září 2004 a Liberec vyhrál gólem Pospíšila. Odvetu na jaře 2005 vyhráli Boleslavští na libereckém trávníku nesmírnou kolektivní bojovností a povedenými střelami Pecky, Sedláčka a Vaculíka. Za Liberec skóroval jen Došek, dnešní sparťanský útočník.
Nejvíce gólů padlo v srpnu 2005, kdy při utkání v Mladé Boleslavi v rozmezí deseti minut Hodúr, Došek a Pudil překonali Millera, před koncem poločasu boleslavští Vít a Švejdík snížili, ale po změně stran Holenda potvrdil libereckou výhru.
V květnu 2006 v Liberci už slavili mistrovský titul, když Mladé Boleslavi ještě chyběly tři body pro upevnění druhé pozice a práva na kvalifikaci Ligy mistrů. Úsilí mužstva posvětil Kulič hattrickem, přičemž poslední gól trefil ve třetí minutě nastavení. Za Liberec skórovali Matula a Abraham.
Při utkání na podzim 2006 opět střílel gól Abraham, ale tentokrát v boleslavském dresu. Za Liberec se trefil Bílek a tak se v pátém vzájemném utkání zrodila první remíza. A zůstalo v platnosti, že doma nikdo ještě nevyhrál. Boleslav má nyní šanci, aby jí to na třetí pokus vyšlo.
Zajímavostí loňského podzimního zápasu byla trojice německých rozhodčí (Sippel - Maier, Hofmann). Ve 28. minutě hlavní sudí Sippel vyloučil boleslavského Kyselu po skluzu proti Bílkovi na půlce hřiště. Rázný verdikt německého arbitra se v dalším průběhu ukázal být jednostranným, neboť obdobný zákrok libereckého Pudila ponechal bez potrestání a Parksův skluz zezadu na Rajnocha pouze žlutě napomenul.

Při pohledu na sestavy z loňského podzimního nerozhodného utkání je zřejmé, že o trochu více se přes zimu změnil liberecký kádr. Do něho se navíc přesunul Brezinský, který vloni v Mladé Boleslavi hostoval a ve vzájemném duelu hrát nemohl.
FK Mladá Boleslav: Miller - Palát, Rolko, Rajnoch, Nesvadba - Kysela, Matějovský, Abraham (82. Šmerda), Pecka - Kulič (90. Ševinský), Holub (80. Sedláček).
FC Slovan Liberec: Čech - Šinglár, Košťál, Zápotočný, Janů - Papoušek, Frejlach (68. Holenda), Bílek, Pudil - Blažek (62. Pospěch), Parks (74. Sales).

Vzájemná ligová bilance:
Podzim 2004 Mladá Boleslav - Liberec 0:1 (Pospíšil)
Jaro 2005 Liberec - Mladá Boleslav 1:3 (Došek - Pecka, Sedláček, Vaculík)
Podzim 2005 Mladá Boleslav - Liberec 2:4 (Vít, Švejdík - Hodúr , Došek, Pudil, Holenda)
Jaro 2006 Liberec - Mladá Boleslav 2:3 (Matula, Abraham - Kulič 3)
Podzim 2006 Liberec - Mladá Boleslav 1:1 (Bílek - Abraham)
Jaro 2007 Mladá Boleslav - Liberec ???

Fanshop banner