Čtyři šance k záchraně ČFL
Klub

Čtyři šance k záchraně ČFL

Redakce

Juniorka z dosavadních třiceti odehraných třetiligových utkání vyhrála pouze sedmkrát a ve zbývajících čtyřech potřebuje získat co nejvíce bodů k vytoužené záchraně. V neděli 27. května jede do Prachatice, se kterými na podzim doma remizovala 1:1, a o dva týdny později na hřiště celku Teplice"B", které doma vyřídila 4:1. Doma na Astonce v sobotu 2. června přivítá Hradec Králové"B", jenž na jeho hřišti rozdrtila 4:0, a v sobotu 16. června Viktorii Plzeň"B" a té potřebuje vrátit prohru 0:1.

Na posledních šesti místech vypadá pořadí ČFL takto: 13. Jablonec"B" (30 utkání, 35 bodů), 14. Ovčáry (30 utkání, 35 bodů), 15. Plzeň"B" (31 utkání, 33 bodů), 16. Mladá Boleslav"B" (30 utkání, 27 bodů), 17. Hradec Králové"B" (30 utkání, 26 bodů), 18. Teplice"B" (30 utkání, 24 bodů). Za předpokladu, že z druhé ligy sestoupí dva moravské celky, postihl by sestup z ČFL do divize jen dva poslední kluby.
Většina klubů ze spodní třetiny tabulky má před sebou čtyři mistrovská utkání. Pouze Plzeň"B" už jenom tři, neboť v předehrávaném střetnutí se Slavií"B" vyhrála. Papírově nejtěžší los mají Ovčáry, které v závěrečných čtyřech kolech hrají s třemi nejlepšími týmy třetiligového pořadí (v Karlových Varech, doma a Bohemians Praha, na Spartě Krč a doma s Prachaticemi).
Mladoboleslavská juniorka po utkání v Prachaticích hraje v posledních třech kolech s týmy bezprostředně ohroženými sestupem, to znamená s přímými konkurenty o zachování třetiligové příslušnosti. Pokud tyto své rivaly (Hradec Králové"B", Teplice"B" a Plzeň"B") porazí a připíše si devět bodů, měly by k záchraně stačit. Fotbalisté Stannerova týmu mají tedy svůj osud na vlastních kopačkách.

Fanshop banner