Bitva s Libercem bude kdo z koho
Klub

Bitva s Libercem bude kdo z koho

Redakce

Mladá Boleslav vypadla z tlačenice na trofej pro českého mistra. „Nad titulem jsem v průběhu ligy nepřemýšlel, do každého utkání jsme šli vyhrát a toužili po šanci účasti v Lize mistrů," prohlásil boleslavský kouč Dušan Uhrin po remízovém klání v Mostu. Avšak dva body ztráty v předposledním kole vzdálily Mladou Boleslav i od vytoužené Ligy mistrů. Mají k ní blíž Slovan Liberec a Slavia Praha, jistou ji už má Sparta Praha. Podobně jako vloni i letos hraje Mladá Boleslav v posledním kole o Ligu mistrů se Slovanem Liberec. Ovšem před rokem měli Liberečtí český titul a účast v předkole Ligy mistrů v kapse, tentokrát nikoliv.

Pozvánku na zápas FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec připravil Zdeněk Kudela, sportovní ředitel FK Mladá Boleslav. Sledujte na Bolka TV.

V posledním kole Gambrinus ligy spolu hrají Sparta Praha - Most, České Budějovice - Slavia Praha, Mladá Boleslav - Slovan Liberec. Všechna utkání se hrají v pondělí 28. května od 17,15 hodin. V čele tabulky je Sparta s jedním bodem náskoku před druhým Libercem, za kterým třetí Slavia a čtvrtá Mladá Boleslav shodně zaostávají o další tři body.
První dva kluby v ligovém pořadí se kvalifikují do předkola Ligy mistrů, třetí do předkola poháru UEFA a čtvrtý do letního Intertoto Cupu, ze kterého je možné se probojovat do poháru UEFA.

Jaké má Mladá Boleslav šance? Ještě může hodně získat, stejně jako všechno ztratit.

Když Mladá Boleslav nad Libercem vyhraje.
Pokud vyhraje i Slavia v Českých Budějovicich, nastala by bodová shoda tří mužstev a o konečném ligovém pořadí by rozhodovala minitabulka z jejich vzájemných střetnutí. Nejlépe by na tom byla Slavia, za dvě výhry (nad Libercem a v MB), jednu remízu (s MB) a jednu porážku (s Libercem) by měla 7 bodů. Mladá Boleslav za jednu výhru (nad Libercem), dvě remízy (na Slavii a v Liberci) a jednu prohru (doma se Slavií) by měla 5 bodů. Liberec za jednu výhru (nad Slavií), jednu remízu (doma s MB) a dvě porážky (od Slavie a MB) by měl jen 4 body. V takovém případě by Slavia Praha z druhého místa ligového pořadí získala právo účasti v předkole Ligy mistrů, Mladá Boleslav by na třetí příčce měla nárok na předkolo poháru UEFA a Liberci by zůstal letní Intertoto cup.
Kdyby však Slavia v Českých Budějovicích remizovala nebo prohrála, nastala by bodová shoda jen mezi Mladou Boleslaví a Libercem. V takovém případě by Mladá Boleslav skončila v celkovém pořadí druhá s možností hrát předkolo Ligy mistrů, neboť po podzimní remíze v Liberci by jí jarní výhra zajistila lepší vzájemnou bilanci. Liberec by z třetího místa šel do poháru UEFA a čtvrtá Slavia Praha do letního Intertoto Cupu.
Mistrem a účastníkem předkola Ligy mistrů by se stala Sparta bez ohledu na výsledek jejího posledního utkání s Mostem. Spartu na čele ligy může ohrozit jen Liberec, pokud by v Mladé Boleslavi bodoval a Sparta neuspěla doma proti Mostu.

Když Mladá Boleslav s Libercem remizuje.
Na předkolo poháru UEFA by ze třetího ligového místa dosáhla jenom v případě prohry Slavie Praha v Českých Budějovicích. Jinak by zůstala čtvrtá s právem účasti v letním Intertoto Cupu.

Když Mladá Boleslav s Libercem prohraje.
Zůstane čtvrtá s právem účasti v letním Intertoto cupu, i když prohraje také Slavia v Českých Budějovicích, neboť bilance vzájemných utkání vyznívá jasně pro Slavii Praha, se kterou doma prohrála 1:3 a na jejím hřišti remizovala 1:1.

Bilance vzájemných utkání vedoucí čtyřky:
3. kolo: Slavia - Liberec 0:2
5. kolo: Mladá Boleslav - Sparta 3:0
9. kolo: Slavia - Sparta 0:0
12. kolo: Mladá Boleslav - Slavia 1:3
13. kolo: Liberec - Sparta 0:0
15. kolo: Liberec - Mladá Boleslav 1:1
18. kolo: Liberec - Slavia 0:1
20. kolo: Sparta - Mladá Boleslav 4:1
24. kolo: Sparta - Slavia 1:0
27. kolo: Slavia - Mladá Boleslav 1:1
28. kolo: Sparta - Liberec 1:1
30. kolo: Mladá Boleslav - Liberec ???

Fanshop banner