Kopic a Kysela na ME jedenadvacetiletých
Klub

Kopic a Kysela na ME jedenadvacetiletých

Redakce

Trenér reprezentačního celku ČR"21" Ladislav Škorpil oznámil zúženou nominaci na červnové mistrovství Evropy. Mezi třiadvaceti reprezentanty jsou dva z FK Mladá Boleslav - obránce Milan Kopic a útočník Jan Kysela. Základ Škorpilova týmu tvoří mladíci Sparty Praha a Teplic. Tyto kluby mají v nominaci zastoupení po třech hráčích. Po dvou fotbalistech dodalo pět dalších klubů, a to Mladá Boleslav, Slavia Praha, České Budějovice, Slovan Liberec a Viktoria Plzeň.

Z třiadvaceti nominovaných většina hraje tuzemskou I. Gambrinus ligu, pouze dva kopou v zahraničí. Obránce Hubník je v ruském FK Moskva a útočník Papadopulos, který je spolu s teplickým Jirsákem nejlepším střelcem jedenadvacítky (dali po třech reprezentačních gólech), patří do kádru bundesligového Leverkusenu. Zajímavostí jistě je, že mezi třemi nominovanými brankáři jsou dva z druholigových klubů.

Nominace reprezentace Česka do 21 let na mistrovství Evropy: brankáři Josef Kubásek (Sokolov), Milan Švenger (Čáslav), Zdeněk Zlámal (Zlín), obránci Roman Hubník (FK Moskva), Michal Kadlec (Sparta Praha), Josef Kaufman (Teplice), Jiří Kladrubský (České Budějovice), Martin Klein (Teplice), Milan Kopic (Mladá Boleslav), Martin Latka (Slavia Praha), záložníci Mario Holek (Brno), Luboš Hušek (Sparta Praha), Tomáš Jirsák (Teplice), Daniel Kolář (Sparta Praha), Daniel Pudil (Liberec), František Rajtoral (Ostrava), Michal Švec (Slavia Praha), útočníci Jan Blažek (Liberec), Martin Fillo (Plzeň), Jan Holenda (České Budějovice), Tomáš Krbeček (Plzeň), Jan Kysela (Mladá Boleslav), Michal Papadopulos (Leverkusen).

Škorpilovo družstvo má sraz hned druhý den po skončení Gambrinus ligy v úterý 29. května v Nymburku. V rámci přípravného soustředění by mělo hrát ve středu 30. května v Hradci Králové, v sobotu 2. června v Jablonci nad Nisou a ve středu 6. června na hřišti v Horních Počernicích s Bohemians Praha.
Do Nizozemí, kde se letošní evropský šampionát jedenadvacítek koná, odletí v sobotu 9. června. V základní skupině hrají v pondělí 11. června proti Anglii, ve čtvrtek 14. června se Srbskem a v neděli 17. června proti Itálii. Ve druhé skupině jsou Nizozemsko, Izrael, Portugalsko a Belgie. První čtyři týmy z evropského šampionátu postupují na olympijské hry v Pekingu 2008.

Fanshop banner