Matějovský a Pecka v reprezentaci proti Walesu
Klub

Matějovský a Pecka v reprezentaci proti Walesu

Redakce

Nejlepší ligový kanonýr Luboš Pecka se dočkal nominace do reprezentačního mužstva. Trenér Karel Brückner jej povolal jako jediného úplného nováčka mezi devatenáctku fotbalistů, kteří se bezprostředně po skončení ligy budou připravovat na kvalifikační utkání ve Walesu. V Brücknerově nominaci je také boleslavský středopolař Marek Matějovský, jenž se svým jediným reprezentačním startem patří také stále ještě mezi novice národního týmu.

"Samozřejmě mě to těší," řekl Luboš Pecka, pro kterého byla nominační pozvánka do české reprezentace malou náplastí na nepovedený ligový mistrák v Mostu. "Z toho jsem hodně zklamaný a nedovedu si vysvětlit, na co při zápasech venku čekáme, když doma dokážeme každého soupeře přehrávat od první minuty." Pecka prožívá neuvěřitelně euforické období svého dosavadního devětadvacetiletého života. Hřeje se na výsluní pořadí ligových střelců, bojuje s Mladou Boleslaví o evropské poháry, těší se z pozvání do reprezentace České republiky a očekává narození syna. "Je toho hodně najednou, ale protože se jedná o samé příjemné záležitosti, tak se dají zvládnout," poznamenal s úsměvem. Z fotbalových myšlenek jej momentálně nejvíce zaměstnává poslední ligový duel. "Na nic jiného nechci myslet, než na nejbližší utkání s Libercem, které potřebujeme vyhrát. Teprve potom přijdou na řadu další povinnosti a události," dodal Pecka.

Z klubů tuzemské Gambrinus ligy jsou v reprezentačním výběru pouze hráči z AC Sparta Praha (Blažek, Kulič) a FK Mladá Boleslav (Matějovský, Pecka). Ze zahraničních klubů mají dvojnásobné zastoupení podobně jako Sparta a Mladá Boleslav ještě německý 1.FC Norimberk (Galásek, Polák), italské Udinese Calcio (Zápotočný, Sivok), ruský FC Spartak Moskva (Jiránek, Kováč) a francouzský AS Monaco (Plašil, Koller).
Mladoboleslavský klub a jeho hráči patří opravdu do elitní společnosti...

Nominace na utkání Wales - ČR: brankáři Jaromír Blažek (AC Sparta Praha) a Petr Čech (Chelsea FC), obránci Marek Jankulovski (AC Milán), Martin Jiránek (FC Spartak Moskva), Radoslav Kováč (FC Spartak Moskva), David Rozehnal (Paris Saint-Germain FC), Tomáš Ujfaluši (ACF Fiorentina), Tomáš Zápotočný (Udinese Calcio), záložníci Tomáš Galásek (1. FC Norimberk), David Jarolím (Hambuger SV), Marek Matějovský (FK Mladá Boleslav), Jaroslav Plašil (AS Monako), Jan Polák (1. FC Norimberk), Tomáš Rosický (Arsenal FC), Tomáš Sivok (Udinese Calcio), útočníci Milan Baroš (Olympique Lyon), Jan Koller (AS Monako), Marek Kulič (AC Sparta Praha), Luboš Pecka (FK Mladá Boleslav).

Fanshop banner