Pohárová Evropa se vzdálila, ale ještě neutekla
Klub

Pohárová Evropa se vzdálila, ale ještě neutekla

Redakce

Spokojenost vypadá úplně jinak, pomysleli si žurnalisté při oficiálním setkání s trenéry Zdeňkem Ščasným a Dušanem Uhrinem po předposledním ligovém utkání FK Siad Most - FK Mladá Boleslav 1:1. Přitom v nezvyklé tropické výhni na květnové odpoledne přineslo střetnutí plno dramatických okamžiků a gólových šancí před oběma brankami. Diváci si fotbal užili, ovšem trenéři mívají jiné nároky.

Ambiciózní a mezinárodně ostřílený kouč Ščasný si představoval, že se s Mostem bude radovat z jiných důvodů, než z pouhé záchrany prvoligové příslušnosti. Neméně ctižádostivý Uhrin netajil roztrpčení nad tím, jak se jeho týmu mosteckou remízou vzdálilo právo účasti v předkole Ligy mistrů.
Mrzí vás, že jste z boje o titul vypadli už v předposledním kole a nebudete o něj hrát v závěrečném ligovém utkání doma proti Liberci? „Nad titulem jsem nepřemýšlel, do každého utkání jsme šli s cílem vyhrát a toužili alespoň po druhém místě s šancí na Ligu mistrů," reagoval na novinářský dotaz zachmuřený Uhrin.
Mluvil sice vyrovnaným hlasem, ale v interiéru mosteckého fotbalového zázemí ještě dlouho po zápase doznívala ozvěna jeho poločasového běsnění v kabině. Boleslavští hráči totiž první poločas prospali. „Nepovedlo se nám jít do utkání naplno podle představ, nemohla se nám dlouho rozběhat středová řada a teprve až ve druhém poločase jsme si vytvořili šance, jak jsme chtěli za každou cenu vyhrát, ale bohužel se to nepovedlo," ohlédl se zklamaný Uhrin za nepovedeným utkáním. „Trenér nám v poločase domluvil, po přestávce to snad bylo lepší, ale remíza je málo," povzdechl si jediný boleslavský střelec Jan Kysela.
Kdyby Boleslavští předvedli podobný výkon, jako v posledních domácích zápasech s Brnem a Ostravou, neměl průměrný mostecký tým zdaleka nárok ani na jeden bod. Ale proti pondělní Mladé Boleslavi šel snadno do vedení. „Jsem spokojený s výkonem mužstva. Boleslav jsme přehrávali v prvním poločase a i když se ve druhé půli zlepšila, šance větší než my neměla," prohlásil mostecký Ščasný.
Zbývá poslední ligový zápas a v něm je stále o co hrát. „Musíme vyhrát s Libercem abychom šli do evropského poháru. Věřím, že když budeme doma aktivní, tak vyhrajeme," dodal Uhrin s myšlenkami na ligové finále. To se uskuteční na boleslavském městském stadionu v pondělí 28. května od 17,15 hodin v duelu FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec.

Fanshop banner