Remízu v Mostu zachránil Kysela
Klub

Remízu v Mostu zachránil Kysela

Redakce

Karty byly rozdány jednoznačně. Mladá Boleslav potřebovala tři body k udržení ve vedoucí ligové trojici a případným ambicím na Ligu mistrů. Kdežto Most už měl pro ligový ročník 2006/07 vystaráno, neboť aktuální třicetibodový zisk mu zaručoval ligovou existenci a další body už nijak nutně nepotřeboval. Na výsledek bylo zvědavých necelých čtyři tisíc diváků z Mostu, dvě stě z Mladé Boleslavi a také slunce, které vytvářelo pro aktéry téměř tropické podmínky. V nich se soupeři rozešli smírným výsledkem, což je pro Mladou Boleslav fatální ztráta v boji o evropské poháry.

Na konci úvodní čtvrthodinky vyrážel Miller dvě mostecké rány z kopaček Brzeziny a Vozábala. V 16. minutě na Poláčkův rohový kop nejvýše vyskočil Kopic a přestože Vaniak nestačil zareagovat, gól z této akce nebyl, neboť mosteckého gólmana na lajně zastoupil stoper Procházka.
Ve 25. minutě po Ševinského uklouznutí se Mostečtí snadno dostali na dostřel boleslavské branky. Mendyho ránu obránci zablokovali, ale střela Prášila z hranice šestnáctky se od levé tyče odrazila za Millera, který byl po předchozím Mendyho pokusu nakročený na opačnou stranu - 1:0. O deset minut později měl vyrovnání na hlavě Kysela, který se ocitl v šanci na malém vápně, ovšem mostecký brankář Vaniak zázračně míč vyrazil a obránci dopravili míč mimo nebezpečí.
Boleslavští fotbalisté v závěru poločasu zkoušeli protivníka přitlačit před jeho branku, ale zrazovala je nepřesnost v kombinaci. Pokusy o dlouhé nákopy z obrany na útočníky byly bez efektu.
Uhrin do druhého poločasu zkusil oživit hru výměnou Brunclíka Dittrichem. Celé mužstvo přidalo na důrazu a výsledkem byl vyrovnávací gól. V 56. minutě rozhodčí milosrdně ponechal bez napomenutí Vozábalovo úmyslné hraní rukou, což by byla pro mosteckého špílmachra druhá žlutá a musel by ze hřiště. Abraham se u rozhodčího dožadoval vehementně spravedlnosti a vykoledoval si žluté napomenutí...
V 61. minutě Matějovský na hranici mostecké šestnáctky hlavou našel Kyselu a ten hlavičkoval přes Vaniaka do pravého horního koutu - 1:1. Za chvíli připravil mosteckému brankáři horkou chvilku Pecka, když byl u pomalého míče o zlomek vteřiny dříve než Vaniak, ale ten z ošemetné situace udělal roh. Vzápětí kolem 65. minuty dvakrát boleslavský tým podržel Miller. Především zlikvidování Trubilova sóla byla ukázka Millerovy momentální formy.
V 68. minutě pálil z plného běhu Kysela do Vaniaka, v 77. minutě Poláček místo střely volil přihrávku a mostecké obraně tím usnadnil práci. Nejblíže vítěznému góly byl Matějovský v 83. minutě, kdy po Abrahamově přihrávce šel ze strany sám na mosteckou branku. Zkusil přelobovat padajícího Vaniaka, ale zkušený gólman stihl míč srazit na roh.
Těsně před koncem pohrozil Mladé Boleslavi z levé strany Mendy, na druhé straně zkusil překvapit mosteckého brankáře Abraham, ale nepovedlo se mu to.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Brunclík (46. Dittrich), Matějovský, Abraham, Poláček (86. Holub) - Pecka (84. Sedláček), Kysela.

Sestava FK Siad Most: Vaniak - Suchý, Procházka, Krejčí, Trubila - Prášil, Vozábal (56. Boutasgount), Škoda, Gašparík (59. Zbončák) - Brzezina (74. Štípek), Mendy.

Góly: 25. Prášil - 61. Kysela

ŽK: Vozábal, Zbončák - Kopic, Abraham

Rozhodčí: Kocian - Slavík, Kujáň

Diváci: 4132

Fanshop banner