Mostecký soupeř je remízovým králem ligy
Klub

Mostecký soupeř je remízovým králem ligy

Redakce

Most z osmadvaceti ligových utkání více než polovinu hrál nerozhodně. Patnáct nerozhodných výsledků z něho činí bezkonkurenčního remízového krále Gambrinus ligy ročníku 2006/07, neboť ve zbývajících dvou kolech už podobné bilance nikdo jiný nemůže dosáhnout. Příbram remízovala dvanáctkrát, Zlín a Jablonec jedenáctkrát. Mladá Boleslav jenom šestkrát. Zároveň však Mostečtí z týmů spodní poloviny ligové tabulky utržili nejméně porážek a nastříleli nejvíce gólů.

FK Siad Most se při patnácti remízách pouze pětkrát radoval z vítězství a osmkrát prohrál. Na jedenácté příčce ligového pořadí má celkové skóre 30:35. Všech pět vítězství dosáhl na domácím hřišti. Na podzim porazil Slavii Praha 2:0, Baník Ostrava 2:1, Slovácko 2:0, Jablonec 3:1 a na jaře Brno 4:2. V ostatních domácích zápasech sedmkrát remizoval a dvakrát prohrál. Na podzim ani jednou a v jarní sezóně v Mostu uspěly Slavia Praha jasnou výhrou 3:0 a Baník Ostrava těsným vítězstvím 1:0. V dosavadních čtrnácti domácích utkání má Most pozoruhodně aktivní skóre 19:13.

Podle statistických údajů patří mostecká obrana k těm více prostupnějším v aktuálním soutěžním ročníku 2006/07. V osmadvaceti utkáních inkasovala 35 gólů, to je v průměru více než jeden gól na utkání (1,25). Stejnou bilanci mají Teplice a Kladno, horší už jenom poslední Slovácko (36), desáté České Budějovice (39) a čtrnáctá Olomouc (40).
Avšak pozor! Mostečtí také hodně gólů nastříleli. Mají jasně nejlepší střeleckou potenci z týmů dolní poloviny ligové tabulky. Na třiceti vstřelených gólech se podílelo třináct hráčů mosteckého kádru. Spolu s nejčastějšími střelci Gašparíkem (6), Mendym (5) a Piklem (4) dalších deset fotbalistů se trefilo dvakrát nebo jednou. Mezi nimi statistiky uvádějí i Siegla a Pilaře, kteří již v Mostu nepůsobí.

Fanshop banner