Poláček touží Most porazit
Klub

Poláček touží Most porazit

Redakce

Boleslavský středopolař Tomáš Poláček v pondělí nastoupí proti klubu, v jehož barvách zažil svoji prvoligovou premiéru a dal také svůj první ligový gól. Přestože je odchovancem pražské Slavie, tak v jejím dresu kopal pouze za třetiligovou rezervu. Rozčarováním pro něho bylo i sotva roční působení ve Spartě. Také v Mladé Boleslavi mu chvíli trvalo, než našel herní pohodu, jakou se prezentuje v právě probíhajícím finále ligového ročníku 2006/07.

Poláčkovi bude v srpnu sedmadvacet let a v první lize má evidovaných 42 startů. Z nich rovnou polovinu v dresu Mladé Boleslavi. "Sešel se tady výborný tým. Rozumíme si na hřišti, ale hlavně panuje mezi všemi pohoda i v kabině. A to se asi odráží i na výkonech," řekl Poláček pro fotbalový zpravodajský server eFotbal.cz .
Mimo Mladou Boleslav nastoupil sedmnáctkrát za Spartu Praha a čtyřikrát za Most. Ligových gólů dal sedm. Jednou se trefil za Most, čtyřikrát za Spartu, přičemž jeden z těch gólů dal Mladé Boleslavi, a dvakrát úspěšně střílel za Mladou Boleslav. Naposledy před týdnem hlavou do ostravské branky. "V lize to byl určitě první gól hlavou gól," potvrdil Poláček jedinečnost své trefy v utkání 28. ligového kola. Punc mimořádnosti má i Poláčkovův jediný mostecký gól. „Hráli jsme s Teplicemi a byl to první gól Mostu v první lize. Říkali mi, že je to historicky první gól Mostu v nejvyšší soutěži."
Proto právě pro Tomáše Poláčka bude pondělní utkání Mladé Boleslavi v Mostu zvlášť zajímavé. "Určitě to pro mě bude z tohoto pohledu pikantní, ale hlavně to bude velice těžký zápas. A pro nás velice důležitý. Pořád jsem v kontaktu hlavně s Honzou Procházkou, s kterým si občas voláme. Jinak se mostecké mužstvo hodně obměnilo."
A jak vidí Poláček boleslavské šance v závěru ligy? "Ještě stále můžeme mít všechno, ale také nemusíme mít nic. V posledních zápasech se budeme soustředit sami na sebe a pokusíme se získat šest bodů. Když se nám to podaří, pohárové příčky už nám neutečou."

Fanshop banner