V Mostu hrajeme o Evropu
Klub

V Mostu hrajeme o Evropu

Redakce

Utkání 29. kola I. Gambrinus ligy FK Siad Most - FK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 21. května od 17,15 hodin. Boleslavské mužstvo na západ Čech odcestovalo již po nedělním tréninku. Autobusy s boleslavskými fanoušky odjedou do Mostu v pondělním odpoledni ve 14,30 z areálu mladoboleslavského městského stadionu.
Mladá Boleslav v Mostu hraje o přední ligové pozice zaručující právo účasti v evropských pohárech a je stále ve hře i o titul mistra České republiky.

Říká se, že nelze dvakrát vstoupit do téže řeky, ale podobnost jarních a podzimních okolností střetnutí boleslavských a mosteckých fotbalistů stojí za povšimnutí. Když Mladá Boleslav ve 14. ligovém kole přehrála na svém hřišti Most, potvrdila své postavení na třetí příčce v tabulce a Pecka osmou trefou poskočil do čela kanonýrů. Vítězstvím v aktuálním střetnutí 29. kola by si třetí ligovou příčku přinejmenším udržela a Pecka by alespoň jedním gólem potřeboval potvrdit své ambice na kanonýrský trůn.
Mostečtí mají pro utkání s Mladou Boleslaví o poznání menší motivaci. V předchozím mistrovském kole si totiž vybojovali prvoligovou příslušnost i pro příští soutěžní ročník, když remizovali v Kladně 2:2. Tímto výsledkem Most i Kladno dosáhly vytoužených třicet bodů a z 11. a 12. příčky mají na sestupovou pozici uklidňující náskok devíti bodů.

Prvoligová bilance vzájemných soubojů Mladé Boleslavi s Mostem teprve završí dvouletý cyklus. Do nejvyšší tuzemské soutěže postoupila Mladá Boleslav v roce 2004 a Most o rok později. O ligové body se tyto kluby poprvé střetly 6. listopadu 2005 na mladoboleslavském trávníku, odveta se hrála 26. dubna 2006. Pokaždé vyhráli domácí nejtěsnějším poměrem 1:0 a diváci byli svědky kvalitní a dramatické podívané až do posledních minut.
Podobně dramatický byl i duel v loňském podzimu, který Mladá Boleslav vyhrála 2:1. První gól padl ve 34. minutě. Matějovský uvolnil Kuliče a jeho přihrávku z malého vápna do mostecké sítě dorazil Rajnoch. V 56. minutě sudí penaltově posoudil souboj Rolka s Mendym a mostecký kanonýr Gašparík pokutový kop proměnil ve vyrovnávací gól. V 67. minutě centr Nesvadby našel nekrytého Pecku, který dal vítězný gól a poprvé se v ročníku 2006/07 ujal kralování ligovým střelcům.
O ligové body obě mužstva bojovala do poslední vteřiny utkání a trenéři Dušan Uhrin i Zdeněk Ščasný se shodli, že hra měla oboustranně velmi dobrou úroveň a Boleslav vyhrála zaslouženě.

Uhrinův celek podzimního vítězství dosáhl ve složení: Miller - Palát, Rolko, Rajnoch, Nesvadba - Kysela (89. Ševinský), Matějovský, Abraham (72. Šmerda), Vaculík (58. Holub) - Kulič, Pecka.
Mostecký tým trenéra Ščasného v minulosti ověnčeného tuzemským titulem z působení v pražské Spartě a zahraničními zkušenostmi z Řecka proti Mladé Boleslavi poslal na podzim sestavu: Vaniak - Prášil, Procházka, Suchý, Zbončák - Mendy (80. Jendruščák), Pešír, Schut, Pikl, Gašparík - Brzezina (83. Škoda). V závěru utkání byl vyloučený Zbončák za zápasnické skolení Kuliče.

Vzájemná ligová bilance Mladé Boleslavi s Mostem:
Podzim 2005 MB - Most 1:0 (Palát)
Jaro 2006 Most - MB 1:0 (Pikl)
Podzim 2006 MB - Most 2:1 (Rajnoch, Pecka - Gašparík)
Jaro 2007 Most - MB ???

Fanshop banner