Juniorka třetí ligu nevzdává
Klub

Juniorka třetí ligu nevzdává

Redakce

Dvě domácí výhry za sebou, s Unionem Cheb a Spartou Krč, postrčily boleslavskou juniorku poprvé na jaře ze sestupového propadliště. V obou zápasech za výrazného přičinění brankáře Kučery i dalších hráčů z prvoligového kádru. Proti Krči juniorku s Kučerou posílili Rolko, Ordoš, Mikolanda a Holub. Rezervní tým vedený Stannerem však ještě není z nejhoršího venku. Potřebuje bodovat i v Prachaticích, doma s Hradcem Králové"B", v Teplicích s tamní juniorkou a doma s Plzní"B".

Juniorka proti Spartě Krč začala aktivně, ale první šanci Mikolanda zbrkle zahodil. Gól nepadl ani po akci Holuba, který obešel krčského brankáře, ale protože se dostal z výhodného střeleckého úhlu, volil zpětnou přihrávku, jež pohříchu žádného spoluhráče nenašla. Skóre se však pohnulo v 11. minutě. M.Sedláček se ve vápně uvolnil šikovnou zasekávačkou a střelou tečovanou protihráčem překonal na zemi ležícího brankáře Šilhavého - 1:0.
Pražský protivník odpověděl šancí Matějky, jenž z rohu malého vápna ve 13. minutě netrefil boleslavskou branku, a povedenou bombou Švejdy z trestného kopu ve 24. minutě, kterou Kučera vyrazil. Ve 25. minutě obešel M.Sedláček dva protihráče a utěšeně nadýchaným obloučkem našel na malém vápně Holuba, který nedal krčskému Šilhavému šanci - 2:0.
Boleslavskému mužstvu vyšly vstupy do obou poločasů. Deset minut po změně stran založil gólovou akci Mikolanda, jehož přetažený centr od pravé lajny na opačném kraji šestnáctky zpracoval Fabián a přes protihráče přihrál přesně M.Sedláčkovi, který bez přípravy pravačkou prostřelil brankáře Šilhavého - 3:0.
V 59. minutě Kounovského šanci zmařil Kučera za cenu rohu, ale jinak hráčům Sparty Krč došel elán. Naopak Boleslavští mohli třígólové vedení několikrát zvýraznit. Ordoš dvakrát mířil nepřesně. V 65. minutě se probil přes dva beky, ale branku přestřelil. V 72. minutě střílel nůžkami přes hlavu těsně vedle pravé tyčky. Mikolanda pálil v 68. minutě zbrkle mimo. Branku netrefil ani Horák v 73. minutě bombou z pětadvaceti metrů.
V závěru utkání Hubeného střela z malého vápna přeletěla břevno Kučerovy branky a Kuntovu ránu z vápna snadno zkrotil Kučera. Juniorka jasnou výhru ubránila i po vystřídání zkušené stoperské dvojice, když ze hry odstoupil Rolko (podobně jako útočník Holub) na přání prvoligového trenéra a Brezinský pro svalové zranění.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kučera - Krátký, Brezinský (75. Skramužský), Rolko (68. Pára), Horák - M.Sedláček, Ordoš, Vizingr, Fabián - Holub (57. Murárik), Mikolanda.

Sestava SK Sparta Krč: Šilhavý - Švejda, Soukup, Horkavý (54. Kordiak), Waldhauser - Viskup, Kounovský, Štach, Hubený - Matějka (88. Vojtíšek), Houštecký (55. Kunt).

Góly: M.Sedláček 2, Holub

ŽK: Skramužský - Waldhauser, Houštecký

Rozhodčí: Slavíček - Moník, Vítek

Diváků: 205

Fanshop banner