Naději juniorky trefil Tomáš Sedláček
Klub

Naději juniorky trefil Tomáš Sedláček

Redakce

Existenční utkání rozhodl dvě minuty po změně stran Tomáš Sedláček dorážkou brankářem vyražené Dittrichovy střely. Juniorka posílená pěti hráči z prvoligového kádru (Kučera, T.Sedláček, Dittrich, Ordoš, Mikolanda) byla v souboji s Chebem aktivnějším mužstvem a po zásluze získala tři body. Podruhé v letošní jarní sezóně. Z poslední příčky třetiligového pořadí se ještě neodlepila, ale bodově se dotáhla na předposlední teplickou rezervu a jen dva body ztrácí na hradeckou rezervu, která je aktuálně na vytouženém třetím místě od konce.

V úvodu utkání měly oba týmy po jedné vyložené šanci. V 6. minutě T.Sedláček hlavičkoval do chebského břevna a odražený míč už nedokázal Mikolanda usměrnit do sítě. V 11. minutě po rohovém kopu chebský stoper Skoupý hlavou trefil boleslavskou branku do míst, kam brankář Kučera nedosáhl, ale spoluhráč Horák jej na lajně zdařile zastoupil. O dvě minuty později pálil ostře Mikolanda přímo do chebského brankáře. V poslední minutě prvního poločasu, ve kterém měla boleslavská juniorka optickou převahu bez gólového efektu, po Dittrichově akci trefil Mikolanda pouze boční síť.
Ve 47. minutě se probil do soupeřovy šestnáctky dravý Dittrich, jeho jedovatou střelu brankář Vacho zvládl pouze vyrazit k T.Sedláčkovi, jenž neomylně doklepl míč do nechráněné branky - 1:0. Uplynula pouhá minuta a další Dittrichův atak zastavil před hranicí šestnáctky Beneš ragbyovým stylem a sudí jej bez váhání vykázal ze hry. Následný Brezinského trestňák Vacho s obtížemi vytlačil na roh a po jeho rozehrání hlavičkoval T.Sedláček těsně mimo branku.
V 58. minutě průnik do šestnáctky z pravé strany korunoval Dittrich chytrou přihrávkou Fabiánovi, ale jeho technickou střelu přes padajícího gólmana vyhlavičkoval na brankové čáře Skoupý. O deset minut později Fabiánem rozehraný trestný kop neusměrnili do branky Vizingr ani Krátký. V 72. minutě nádherná Mikolandova přihrávka poslala do šance Dittricha, ale proti němu vystartoval chebský brankář mimo vápno a boleslavský hráč v riskantním skluzu střílel mimo branku.
V závěrečné desetiminutovce se před chebským vápnem elegantně uvolnil M.Sedláček, ale mířil vedle, a před boleslavským trestným územím po nešťastné Krátkého ruce získal Cheb velmi příhodnou střeleckou pozici. Na Bezdíčkovu přesně mířenou ránu pozorný Kučera výtečně zareagoval a vyražený míč Plašil napálil vysoko nad boleslavskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kučera - Krátký, T.Brezinský, Pára, Horák - T.Sedláček, Ordoš, Vizingr, Fabián (90. Vajgl) - Dittrich, Mikolanda (78. M.Sedláček).

Sestava FK Union Cheb: Vacho - Aleksič (32. Beneš), Suchánek, Skoupý, Plašil - Bauer, Papica, Chod, Jungman (61. Walter) - Pyšek, Sládeček (15. Bezdíčka).

Gól: 47. T. Sedláček

ŽK: Chod, Papica, Walter (všichni Union Cheb)

ČK: Beneš (Union Cheb)

Rozhodčí: Moudrý - Polák, Čížek

Diváků: 170

Fanshop banner