Hledá se nejlepší skupina fanoušků
Klub

Hledá se nejlepší skupina fanoušků

Redakce

Belgická organizace Brussels International Supporters Award hledá nejlepší skupinu fanoušků, která dokázala nejlépe vyjádřit radost z fotbalu nebo připravit projekt ve stejném duchu. Organizátoři chtějí navrátit radostný charakter fotbalu a jeho podpory. Cestou pro ně je obnova původních hodnot patřících k fotbalu, to znamená respekt k soupeři, čestnost, úcta k rozhodčímu, jeho funkci a rozhodnutím, odvaha postavit se favoritovi, čestné přijetí porážky a hlavně sportovní boj v duchu fair-play.

Brussels International Supporters Award chce ocenit tu skupinu fanoušků, která svým chováním nebo projektem naplňuje tyto hodnoty. Bez ohledu na to, zda šlo o regionální zápas nebo finále evropského poháru, zda se hrálo u břehů Atlantiku nebo na Urale.
Jako první získala ocenění v roce 2005 španělská skupina Peňa Multicolor, rok poté skupina Amalgation of Northern Ireland Supporters Club ze Severního Irska.

Zprávu jsme převzali z oficiálního webu Českomoravského fotbalové svazu www.fotbal.cz a případní zájemci další informace a detaily najdou na www.supportersaward.be .

Fanshop banner