Juniorka hraje na Astonce ve středu s Unionem Cheb a v sobotu se Spartou Krč
Klub

Juniorka hraje na Astonce ve středu s Unionem Cheb a v sobotu se Spartou Krč

Redakce

Dva po sobě jdoucí domácí zápasy Stannerova juniorského týmu jsou šancí k nastartování záchranářské mise. Utkání FK Mladá Boleslav"B" - FK Union Cheb se hraje ve středu 16. května od 17 hodin a utkání FK Mladá Boleslav"B" - Sparta Krč se hraje v sobotu 19. května od 10,15 hodin. Obě samozřejmě na Astonce. Potom juniorku čeká cesta do Prachatic, doma Hradec Králové"B", utkání na hřišti týmu Teplice"B" a doma Plzeň"B".

Union Cheb ve druhém májovém víkendu ukončil sérii sedmi mistrovských utkání bez výhry, když porazil plzeňskou juniorku těsně 2:1 na jejím hřišti. Proto si Chebští věří i pro utkání v Mladé Boleslavi. „Nehráli jsme špatně ani předtím, konečně se ale vyhrálo," řekl pro iDnes chebský kouč Ivan Pihávek a dodal, že on i hráči se na utkání uprostřed týdne v Mladé Boleslavi těší.

Středeční utkání proti Unionu Cheb bude zajímavé tím, že západočeský tým v letošním zimním přestupovém termínu posílil boleslavský odchovanec Jan Skoupý. Podle jeho vlastních slov za největší úspěch své dosavadní fotbalové kariéry považuje postup s Mladou Boleslaví do první ligy v roce 2004. Talentovaného stopera potom z prvoligového kádru vyřadila série zranění a operací.
V Mladé Boleslavi také kopal David Sládeček, a to v letech 1999-2002, dnes dvaatřicetiletá opora Unionu Cheb. K nejzkušenějším borcům současného chebského kádru patří pětatřicetiletý Miroslav Šebesta, který hrával za Pardubice, Jablonec, Liberec a Viktorii Žižkov, a o dva roky mladší Radek Čížek se zkušenostmi z Neratovic, Příbrami, Blšan, Jablonce a Mostu.

V aktuální třetiligové tabulce šest kol před koncem je Union Cheb na osmé příčce se 40 body a pasivním poměrem gólů 34:37. Před boleslavskou juniorkou má náskok devatenácti mistrovských bodů. Union Cheb v dosavadních čtrnácti utkání sehraných na hřištích soupeřů jenom čtyři vyhrál, dvakrát remizoval a osm prohrál při skóre 16:26. Podzimní vzájemný duel v Chebu vyhrála boleslavská juniorka 2:1.

Fanshop banner