Poláček s Kyselou gólově posvětili kvalitní fotbalové představení
Klub

Poláček s Kyselou gólově posvětili kvalitní fotbalové představení

Redakce

V prosluněném nedělním odpoledni se v Mladé Boleslavi hrál fotbal výborné úrovně před vyprodaným a spokojeným hledištěm. V boleslavský prospěch ho rozhodl Poláček na začátku a Kysela těsně před koncem. „To utkání mělo všechno, co má fotbal mít," shodli se trenéři Karel Večeřa s Dušanem Uhrinem v jeho hodnocení. „Z naší strany tomu chyběly jenom góly," dodal zklamaně ostravský Večeřa.

Sestřih zajímavých okamžiků ze zápasu FK Mladá Boleslav a FC Baník Ostrava, včetně druhého gólu Jana Kysely, uvádí Bolka TV.

Boleslavským se vydařil vstup do utkání, neboť již v sedmé minutě dali gól. Po dlouhém autovém vhazování hlavičku Pecky ostravský brankář Buček z pod břevna ještě vyškrábnul, ale jenom k Poláčkovi, který hlavou trefil pravý horní růžek branky - 1:0. Po celý první poločas měli Boleslavští více ze hry a Bučkovu branku atakovali častěji, než Ostravští branku Millera.
Ve 24. minutě po Abrahamově přistrčení Brunclíkovu bombu Buček jenom vyrazil a po následném centru před ostravskou branku nedosáhl Kysela na míč a ostravský gólman situaci snadno vyřešil. O minutu později zkoušel Kysela z první usměrnit Poláčkův centr. Pět minut před přestávkou poletoval míč kolem Bučka z jedné strany na druhou, až ostravský brankář nevěděl, kam dříve skočit, ale Kysela hlavou ani Abraham nohou gól netrefili. Abraham z deseti metrů minul odkrytou branku jen o pár centimetrů.
V poslední minutě poločasu bomba Klipla z trestného kopu přinutila Millera k pádu, aby u pravé tyčky vytlačil míč na roh. To bylo nejvážnější ohrožení boleslavské branky v prvním poločase, v jeho úvodu pozlobil boleslavskou obranu dvěma hlavičkami Střihavka, ale mířil pokaždé nad.
První roh po změně stran sice kopala Mladá Boleslav, ale aktivnější by zpočátku Ostravští. Vydrželo jim to však jenom čtvrthodinku. V 54. minutě utekl Střihavka soupeřově obraně po levém křídle, vyhnul se skluzu Rajnocha a podle Kopice přihrál před branku Magerovi. Ten míč šikovně trefil mimo dosah Millera, ale mířil do levé tyčky. Boleslavští odpověděli střelami Matějovského a Pecky, ale Buček byl pozorný. V 62. minutě v rychlé kombinační akci Lukeš přihrál rozběhnutému Metelkovi a ten připravil střeleckou pozici Střihavkovi, jenž minul o půl metru boleslavskou branku. Nádherný fotbalový moment předvedli Boleslavští v 79. minutě. Poláček centroval zleva, Kysela vrátil přetažený míč před branku a Pecka v pádu hlavičkoval těsně mimo branku. Na další boleslavskou akci, po které střílel Pecka opět nepřesně, odpověděli Ostravští rychlým kontrem a tvrdou Lukešovou střelou, kterou Miller vyrazil na roh. O bodech se rozhodlo v 87. minutě. Poláčkův pas poslal za ostravskou obranu Kyselu a ten se podle Bučka neomylně trefil - 2:0.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Brunclík (63. Dittrich), Matějovský, Abraham, Poláček (90. Holub) - Kysela, Pecka.

FC Baník Ostrava: Buček - Klimpl, Cigánek, Bystroň, Čoupek - Metelka (69. Rajtoral), Lukeš, Marek, Mičola - Střihavka (69. Mišinský), Magera.

Gól: 7. Poláček, 87. Kysela

ŽK: Rajtoral

Rozhodčí: Racek - Košec, Pelikán

Diváků: 5000 (vyprodáno)

Fanshop banner