Pecka versus Střihavka
Klub

Pecka versus Střihavka

Redakce

Devětadvacetiletý Luboš Pecka už o koruně krále ligových střelců přestal tajně snít a začal o ni cílevědomě usilovat. Ve 27. ligových kolech se trefil šestnáctkrát a má čtyřgólový náskok před teplickým Džekem a pětigólový před ostravským Střihavkou. Právě s tímto výtečným ostravským hlavičkářem se ve 28. ligovém kole střetne v přímém souboji.

Čtyřiadvacetiletý David Střihavka je odchovancem Sparty Praha, ale moc toho za ni nenakopal. V roce 2002 hostoval v Jablonci, kde nastoupil k pěti ligovým utkáním, pak byl chvíli v Bohemians a v létě 2004 se vrátil do Sparty. Zahrál si dvakrát v tuzemské lize, okusil i atmosféru Ligu mistrů, ovšem po neúspěšném testu v Anderlechtu skončil v Blšanech. V jejich dresu sehrál 21 ligových utkání a čtyřikrát skóroval. V lednu 2006 si jej vyhlédla Ostrava jako náhradu za Papadopulose, který odešel do Leverkusenu. V ostravských barvách nastoupil ve 32 utkáních a dal 13 gólů. Z nich jedenáct ve 26 kolech ročník 2006/07.

Pořadí ligových kanonýrů po 27. kole:

16 - Luboš Pecka (Mladá Boleslav), 12 - Edin Džeko (Teplice), 11 - David Střihavka (Baník Ostrava), 10 - Libor Došek (Sparta Praha), Stanislav Vlček (Slavia Praha), 9 - Luděk Zelenka (Brno), 8 - Vojtěch Schulmeister (Olomouc).

Ligové góly FK Mladá Boleslav: 16 - Pecka; 5 - Holub, 4 - Rajnoch; 3 - Kysela, 2 - Palát, Rolko, Abraham; 1- Sedláček, Dittrich, Poláček,Vaculík, M. Brezinský, Riegel.

Ligové góly FC Baník Ostrava: 11 - David Střihavka, 7 - František Rajtoral, 5 - Adam Varadi, 2 - Tomáš Mičola, Petr Tomašák, Maroš Klimpl, František Metelka, 1 - Luděk Magera, David Bystroň, Martin Lukeš, Radek Slončík, Libor Žůrek.

Ostravští navíc vévodí nezáviděníhodné bilanci ve střelbě gólů do vlastní branky. David Bystroň a Josef Hoffmann jako jediní dali po dvou vlastních gólech v právě probíhajícím ligovém ročníku 2006/07. Žádný jiný fotbalista nemá podobně nešťastnou bilanci, jako tito dva hráči Baníku Ostrava. Dalším ostravským střelcem do vlastní sítě je Tomáš Marek.
V oficiálních statistikách Gambrinuc ligy inkasoval Baník Ostrava pět gólů z kopaček vlastních hráčů. Z dalších týmů má evidované tři vlastence Dynamo České Budějovice (Homoláč, Peroutka, Skála), dva Brno (Švejnoha, Trousil) a Slavia Praha (Aračič, Necid), jeden Jablonec (Homola).

Fanshop banner