Ostravský Klimpl je v čele pořadí surovců
Klub

Ostravský Klimpl je v čele pořadí surovců

Redakce

Při pohledu na čelo pořadí žlutých hříšníků člověka napadne, že ostravští fotbalisté jsou pěkní brusiči. Nejvíce ze všech ligových fotbalistů byli napomínáni Maroš Klimpl a Tomáš Řepka.
O třiatřicetiletém Tomáši Řepkovi se ví, že pro profesionální fotbal vyrostl v Baníku Ostrava, kam tento brumovský odchovanec přišel přes Zlín v dorosteneckém věku. Z Bazalů zamířil do Sparty Praha a potom kopal v italské Fiorentině a anglickém West Ham United. Od ledna 2006 tvrdí muziku zase v obraně Sparty Praha.

Šestadvacetiletý Maroš Klimpl patří do ostravského hráčského kádru od ledna 2005. Pochází ze slovenského Dolného Kubína, hrál za Banskou Bystricu, Ružomberok a do Baníku Ostrava přišel po dvouletém působení ve Viktorii Žižkov. Ostravský obránce Klimpl, podobně jako sparťanský Tomáš Řepka, hraje po jedenácti napomínáních s hrozbou, že když uvidí dvanáctou žlutou kartu, má stop na tři mistrovské zápasy, což by po dnešku znamenalo, že by si už v tomto soutěžním ročníku nezahrál.
Po osmi kartách se stojí dva zápasy, ovšem taková bezprostřední hrozba se netýká žádného z boleslavských ani ostravských fotbalistů.
Mezi šestkrát napomínanými jsou boleslavští Marek Matějovský s Mariánem Palátem a ostravští Petr Čoupek s Františkem Metelkou. Z boleslavských žlutou kartu viděli pětkrát Jan Rajnoch a Adrian Rolko, čtyřikrát František Ševinský.
S hrozbou čtvrtého napomínání a tím pádem zastavením činnosti na jeden zápas hrají boleslavský Jaroslav Dittrich a ostravští Pavel Besta, David Bystroň, Josef Hoffmann, Lukáš Magera, Tomáš Marek, Tomáš Mičola, Adam Varadi. Všichni dosud viděli žlutou kartu třikrát.
Pro pořádek dodejme, že z boleslavských fotbalistů byli napomínáni dvakrát Luboš Pecka, Tomáš Poláček, Miroslav Miller, Milan Kopic a jednou Martin Abraham, David Brunclík, Jan Kysela, Pavel Kučera, Jaroslav Nesvadba a Tomáš Sedláček.

Fanshop banner