Juniorka měla k vedoucímu třetiligovému týmu přehnaný respekt a proto prohrála
Klub

Juniorka měla k vedoucímu třetiligovému týmu přehnaný respekt a proto prohrála

Redakce

V utkání hraném na hřišti v Horních Počernicích působili mladíci Mladé Boleslavi první poločas hodně zakřiknutě s přehnaným respekt vůči soupeři z čela tabulky. A tak jim do přestávky dal dva góly Zoubek. Po změně stran Boleslavští hru vyrovnali a když ve vzduchu viselo snížení kontaktním gólem, inkasovali potřetí z kopačky Galbavého. Bohemka zase převzala iniciativu a na konečných 3:1 snížil až ve čtvrté minutě nastavení Krátký.

Úvodní desetiminutovku završil závar před boleslavskou brankou. Po Galbavého centru z pravého křídla se Brezinskému nepovedl odkop a míč z jeho kopačky jen těsně minul levou tyč vlastní branky. Po následném rohovém kopu vypadl Michňovi míč z náruče a Macháček z pěti metrů netrefil boleslavskou branku.
Ve 21. minutě po faulu Sedláčka kopal Zoubek trestný kop obloučkem ke vzdálenější tyči, za kterou míč zapadl, aniž se ho dotkl někdo z útočících i bránících hráčů včetně zaskočeného brankáře - 1:0. O dvě minuty později další podobný Zoubkův míč Michňa s obtížemi vytlačil na roh, ale sudí odpískal faul na boleslavského gólmana. Ve 25. minutě rozehrál Zoubek trestňák nakrátko k Macháčkovi a jeho střelu tečovanou v hráčské zdi Michňa kryl.
Tři minuty před přestávkou prohrál uprostřed hřiště Vizingr souboj s protihráčem, Krátký v obranném zákroku na hranici šestnáctky nechtěně posunul míč do běhu Galbavému a ten se ochotně skácel přes Michňu, jenž se obětavě vrhl po míči pod útočníkovy nohy. Přísně nařízenou penaltu Zoubek proměnil - 2:0.
Krátce po změně stran proletěl Fabiánův centr malým vápnem, kde na něj nedosáhl Vizingr. V 53. minutě Šindelářovu bombu vyrazil Michňa na roh, po jeho rozehrání vyhlavičkoval Horák míč z brankové čáry a Fenyk napálil pravou boleslavskou tyč. V 60. minutě pronikl do šestnáctky rychlý Ibe, jeho centr Michňa sice vyrazil, ale proti Galbavého střele už nestihl vstát - 3:0. V 77. minutě Ibe hlavičkoval do Michňových rukavic.
Boleslavské ataky z počátku druhého poločasu gól nepřinesly, neprosadil se ani Brezinský z trestných kopů, když první přeletěl těsně nad břevnem a druhý hráčská zeď srazila na roh. V 89. minutě po Krátkého trestném kopu se na malém vápně ve vzdušném souboji tvrdě srazili pražský brankář Winter a boleslavský stoper Brezinský. Oba byli ošetřováni, Brezinský odstoupil ze hry, Winter střídat nemohl, neboť jeho tým už tři změny provedl, a tak dochytal s obvázanou hlavou.
Ve čtvrté minutě nastavení kopal Krátký trestný kop téměř od brankové lajny a falšovaným obloučkem pod břevno zaskočil pravděpodobně ještě otřeseného brankáře Wintera - 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Michňa - Krátký, T.Brezinský (90. Žáček), Horák, Skramužský - M.Sedláček, Svoboda, Gögh, Fabián - Vizingr, Schubert (46. Vajgl). Připraveni: Ehrenberger, Mrvík, Murárik.

Sestava Bohemians Praha: Winter - Macháček, Obermajer, Penc, Hajník (46. Kreuz) - Zoubek (73. Bartoš), Birhanzl, Fenyk, Šindelář (83. Majer) - Galbavý, Ibe.

Góly: Zoubek 2, Galbavý - Krátký

ŽK: Fenyk - Krátký, Horák, Skramužský

Rozhodčí: Němec - Urban, Čmucha

Diváků: 200

Fanshop banner