Škorpil nominoval boleslavské Kopice a Kyselu
Klub

Škorpil nominoval boleslavské Kopice a Kyselu

Redakce

Trenér české reprezentace do jedenadvaceti let Ladislav Škorpil oznámil širší nominaci třiceti hráčů, který ještě zúží na konečný třiadvacetičlenný kádr pro červnový finálový turnaj mistrovství Evropy v Nizozemsku. V nominace jsou čtyři brankáři, osm obránců, deset záložníků a osm útočníků. Mezi obránci je Milan Kopic a mezi útočníky Jan Kysela, oba hráči základní sestavy FK Mladá Boleslav.

Oba boleslavští fotbalisté si nominaci zaslouží, neboť hrají pravidelně v nejvyšší tuzemské soutěži a na jaře patří k oporám boleslavského týmu. Případná účast na evropském šampionátu jedenadvacetiletých fotbalistů by pro Kopice i Kyselu byla vrcholem jejich dosavadní fotbalové kariéry.
Milan Kopic má na svém kontě zatím jen čtyři reprezentační starty a patří spolu se sparťanským Štěpánem Kučerou, jenž reprezentoval pouze třikrát, k nejméně zkušeným z osmičky nominovaných obránců. O maličko lépe na tom je Jan Kysela mezi útočníky. Více než šest Kyselových startů mají Papadopulos, Holenda a Fillo. Z ostatních nominovaných Blažek reprezentoval jen dvakrát, Táborský jednou a Krbeček s Rýdelem dokonce ještě ani jednou.

Širší nominace na ME U21: brankáři Antonín Buček (FC Baník Ostrava), Josef Kubásek (FK Baník Sokolov), Milan Švenger (Zenit Čáslav), Zdeněk Zlámal (FC Tescoma Zlín), obránci Roman Hubník (FK Moskva), Michal Kadlec (AC Sparta Praha), Josef Kaufman (FK Teplice), Jiří Kladrubský (Dynamo České Budějovice), Martin Klein (FK Teplice), Milan Kopic (FK Mladá Boleslav), Štěpán Kučera (AC Sparta Praha), Martin Latka (SK Slavia Praha), záložníci Mario Holek (1. FC Brno), Luboš Hušek (AC Sparta Praha), Petr Janda (SK Slavia Praha), Tomáš Jirsák (FK Teplice), Daniel Kolář (AC Sparta Praha), Martin Kuncl (1. FC Brno), Daniel Pudil (FC Slovan Liberec), František Rajtoral (FC Baník Ostrava), Michal Švec (SK Slavia Praha), Ladislav Volešák (Dynamo České Budějovice), útočníci Jan Blažek (FC Slovan Liberec), Martin Fillo (FC Viktoria Plzeň), Jan Holenda (Dynamo České Budějovice), Tomáš Krbeček (FC Viktoria Plzeň), Jan Kysela (FK Mladá Boleslav), Michal Papadopulos (Bayer Leverkusen), Filip Rýdel (SK Sigma Olomouc), Ivo Táborský (Dynamo České Budějovice).

Soustředění Škorpilových Lvíčat před mistrovstvím Evropy začíná bezprostředně po skončení I. Gambrinus ligy 28. května v Nymburce a toho by se již měl zúčastnit jenom zúžený třiadvacetičlenný kádr. „Scházíme se den po skončení ligy a provedeme revizi zdravotního stavu. Pokud budou nějaké zdravotní problémy, můžeme do 30. května provést změny v závěrečné nominaci," řekl trenér Škorpil pro oficiální svazový web.
Součástí nymburského reprezentačního soustředění budou tři přípravná utkání. Tým ČR„21" by měl hrát ve středu 30. května v Hradci Králové, v sobotu 2. června v Jablonci nad Nisou a ve středu 6. června na hřiště v Horních Počernicích s Bohemians Praha.
Mistrovství Evropy se koná ve dnech od 10. do 23. června v nizozemských městech Arnhem, Heerenveen, Nijmegen a Groningen. Česká lvíčata znají termíny tří utkání v základní skupině. V pondělí 11. června proti Anglii, ve čtvrtek 14. června proti Srbsku a v neděli 17. června proti Itálii. Ve druhé skupině jsou Nizozemsko, Izrael, Portugalsko a Belgie.

Fanshop banner