Boleslav hraje s Ostravou již od 16 hodin
Klub

Boleslav hraje s Ostravou již od 16 hodin

Redakce

Utkání 27. kola I. Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava se hraje v neděli 13. května od 16 hodin. Střetnou se třetí s šestým aktuálního ligového pořadí a Mladá Boleslav potřebuje vyhrát, aby si udržela náskok před čtvrtou Slavií Praha a naději na právo účasti v evropské pohárové soutěži.
V pokladně číslo 2 hlavní vstupní brány do areálu mladoboleslavského městského stadionu bude pokračovat předprodej vstupenek na ligové finále Mladé Boleslavi se Slovanem Liberec, které se hraje v pondělí 28. května. Fotbalový zpravodaj k utkání Boleslavi s Ostravou bude tentokrát za pouhých pět korun.

Ve čtvrtek 10. května Mladá Boleslav remizovala na strahovském hřišti se Slavií Praha 1:1 a Baník Ostrava na svém hřišti vyřídil Jablonec 3:0. V předchozím domácím utkání se Spartou Praha přišel ostravský Baník nejen o dva body, ale i o dva hráče základní sestavy. Brankáře Vaška vyřadilo vymknuté koleno po střetu se sparťanským Rezkem a útočník Varadi nedohrál, neboť si špatným došlápnutím bez přičinění protihráče poškodil chrupavku levého kolena a podstoupil artroskopickou operaci.
Ve vítězném střetnutí s Jabloncem hrál Baník Ostrava v sestavě: Buček - Řezník, Cigánek, Bystroň, Klimpl - Metelka, Marek, Lukeš, Čoupek (75. Mičola) - Střihavka (65. Mišinský), Magera (81. Besta). Góly do jablonecké branky stříleli Metelka, Magera a Klimpl z penalty.
Po takové jednoznačné výhře lze očekávat, že ostravský trenér Večeřa úspěšné složení týmu nezmění a když přeci jenom, tak nijak zásadně.
Mladá Boleslav remízy se Slavií Praha dosáhla ve složení, jež se v několika uplynulých jarních zápasech ustálilo: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát (35. Rolko) - Dittrich (78. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček - Kysela (90. Ordoš), Pecka.
Boleslavský trenér Dušan Uhrin může počítat i s Poláčkem vyloučeným ve čtvrtečním utkání na Slavii Praha. Disciplinární komise ČMFS na svém pátečním zasedání vzhledem k charakteru provinění upustila od potrestání boleslavského hráče Tomáše Poláčka a dnem 12. května mu uvolnila závodní činnost. Tak zní oficiální forma verdiktu zveřejněná na webu ČMFS.
Pro Uhrinův tým je varováním, že Baník Ostrava v letošní jarní sezóně ještě venku neprohrál. V pěti dosavadních zápasech na cizích hřištích dvakrát vyhrál a třikrát remizoval. Jaro začal výhrou v Olomouci 3:1, potom doma porazil Slovácko 1:0. Po vydřené remíze v Kladně 1:1 následovala překvapivá domácí porážka od Brna 1:2, kterou však ostravští hráči napravili vzápětí výhrami v Plzni a doma s Mostem vždy 1:0. Potom Baník třikrát za sebou remizoval, a to v Příbrami 0:0, doma se Spartou 2:2 a ve Zlíně zase 0:0.
Jarních devět bodů získaných na soupeřových hřištích je podstatné zlepšení v porovnání s podzimní bilancí, kdy Ostravští z osmi zápasů importovali pouze pět bodů. Vyhráli jen jednou (na Slovácku) a remizovali dvakrát (v Jablonci a Českých Budějovicích).

Fanshop banner