Za Baníkem zaostáváme o jeden gól
Klub

Za Baníkem zaostáváme o jeden gól

Redakce

Z pěti vzájemných utkání Mladé Boleslavi s Baníkem Ostrava jenom to první skončilo bez vítěze, v dalších se oba soupeři radovali dvakrát. V nastřílených gólech jsou Ostravští o jeden lepší (MB - Baník 6:7). Změnit to může utkání FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava hrané ve středu 13. května od 16 hodin.


Bolka TV uvádí video pozvánku na nedělní utkání Mladé Boleslavi s Baníkem Ostrava od asistenta boleslavského sportovního ředitele Ládi Prosteckého.


První ligový střet Mladé Boleslavi s Baníkem Ostrava se odehrál na podzim 2004 na boleslavském trávníku a skončil remízou 1:1, když oba góly padly až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve Žůrek překonal boleslavského Millera a po pěti minutách odpověděl Sedláček hlavičkou do sítě ostravského brankáře Königa. Odveta na jaře 2005 vyzněla jednoznačně pro Baník 2:0. Při této první návštěvě ostravských Bazalů předvedli boleslavští fotbalisté ustrašený výkon, proto opravdovou senzací bylo utkání Baník Ostrava - Mladá Boleslav 1:3 v poslední srpnové neděli roku 2005. Góly dávali Čáp po Kuličově akci ve 35. minutě, Matějovský po spolupráci s Peckou ve 40. minutě, Magera po Žůrkově centru ve 48. minutě a Kulič po spolupráci Pecky s Čápem v 53. minutě. Deset minut před koncem Magera jen líznul břevno Millerovy branky a tak první boleslavskou výhru na Bazalech neodvrátil.
V loňské jarní sezóně vyhrála Mladá Boleslav doma 2:1. V prvním poločase otevřel skóre Matějovský z penalty nařízené za Bestův zápasnický chvat na Kuliče. Krátce po změně stran Kuličův bleskový kontr po nepovedeném Hoffmanově trestňáku zakončil druhým gólem v Raškově síti Vaculík. V závěrečné čtvrthodince snížil Magera a byl vyloučený ostravský Hoffman za brutální zákrok vůči Kuličovi.
Na podzim si Mladá Boleslav do Ostravy pro porážku 0:2 doletěla, neboť ve fotbalově nadupané sezóně šetřila čas a síly. Před nezvykle prázdným hledištěm, za stálého deště i větru na promáčeném trávníku rozhodovala odolnost a první chyba ve vápně. Pohříchu ji udělala Mladá Boleslav a ostravský Mičola již v 6. minutě potrestal zaváhání soupeřovy obrany. Po zmařených šancích Kuliče a Vaculíka završil v 78. minutě ostravskou výhru kanonýr Střihavka. Před závěrečným hvizdem sudí neuznal gól Rolkovi kvůli ofsajdu a Miller vychytal v jasných šancích Varadiho a Střihavku.
Sestava FK Mladá Boleslav z posledního utkání proti Ostravě na podzim 2006: Miller - Ševinský (79. Rolko), Rajnoch, Vít, Nesvadba - Kysela, Matějovský, Šmerda, Vaculík (72. Holub) - Kulič, Pecka (59. Sedláček). Soupeř FC Baník Ostrava hrál v rozestavení: Raška - Klimpl, Besta, Čoupek, Marek - Bystroň, Rajtoral (58. Tomašák), Lukeš, Varadi (81. Slončík) - Mičola (71. Metelka), Střihavka.

Vzájemná bilance Mladé Boleslavi s Baníkem Ostrava:
Podzim 2004 MB - Ostrava 1:1 (Sedláček - Žůrek)
Jaro 2005 Ostrava - MB 2:0 (Magera, Tomašák)
Podzim 2005Ostrava - MB 1:3 (Čáp, Matějovský, Kulič - Magera)
Jaro 2006 MB - Ostrava 2:1 (Matějovský, Vaculík - Magera)
Podzim 2006 Ostrava - MB 2:0 (Mičola, Střihavka)
Jaro 2007 MB - Ostrava ???

Fanshop banner