Boleslav proti Slavii zase dohrávala v deseti
Klub

Boleslav proti Slavii zase dohrávala v deseti

Redakce

Bitva na strahovském poli o třetí ligovou příčku vyzněla nerozhodně, což za momentální situace prospělo Mladé Boleslavi. Více než gólů odpískal sudí žlutých zákroků, každou stranu napomínal pětkrát, navíc boleslavského Poláčka vyloučil po souboji s Krajčíkem. „Byl jsem blízko a Poláčkův zákrok nebyl ani na žlutou kartu a už vůbec ne na vyloučení," řekl Dušan Uhrin po utkání novinářům. Mladá Boleslav tak opět dohrávala proti Slavii Praha v deseti lidech, jako v loňském podzimu.

Sestřih zajímavých okamžiků z utkání SK Slavia Praha a FK Mladá Boleslav uvádí Bolka TV.

V úvodu utkání byla aktivnější domácí Slávie a v patnácté minutě kopala již pátý rohový kop. Když ve 21. minutě dorazil Vlček z malého vápna míč za Millerova záda po nepovedené Necidově střele, gól vyjadřoval slávistickou převahu - 1:0. Trenér Uhrin rozmrzele poznamenal, že mužstvu trestuhodně utekl začátek utkání. „Nevím čím to je, že doma začneme tlakem a venku doháníme soupeře, asi tím, že je v Boleslavi mnohem lepší fotbalové prostředí," prohlásil kapitán mužstva Marek Matějovský.
V závěru poločasu poslal Necid do brejku Vlčka, ten vběhl do šestnáctky a nikým neatakován upadl, čímž zmařil nebezpečnou slávistickou šanci a ponechal naději boleslavskému týmu do druhého poločasu. Ten začal smrští šancí před oběma brankami.
Nejprve Vlček obehrál Rolka, ale Janda netrefil Millerovu branku. U Matějovského centru byl brankář Vorel dříve než Kysela. V další akci Kysela prokličkoval mezi třemi protihráči, ale střílel do Vorla. Vzápětí Necidovu tečovanou střelu zkrotil Miller. Po narážečce s Vlčkem se v ofsajdové pozici ocitl Švento sám před Millerem, ale vysoko přestřelil. V 52. minutě Poláčkova zpětná přihrávka od brankové čáry našla neobsazeného Abrahama, jehož střelu však slávistická obrana srazil na roh. V 57. minutě po Latkově faulu na Pecku rozehrál Matějovský trestný kop z levého okraje vápna k bližší tyči, kde v chumlu hráčů Necid srazil míč do vlastní sítě, aniž tomu mohl brankář Vorel zabránit - 1:1.
V 65. minutě při Hrdličkově hlavičce po Jarolímově rohu a v 75. minutě při Jarolímově bombě z Kalivodovy přihrávky podržel Boleslav brankář Miller. Další slávistickou šanci zmařil v 84. minutě při Gauchově hlavičce po Vlčkově centru. To už hráli Boleslavští bez přísně vyloučeného Poláčka. Trenér Uhrin verdikt sudího považoval za přehnaně úzkostlivý a s vlivem na vývoj utkání. „Začínali jsme mít herně navrch a oslabení nás zbrzdilo," mínil boleslavský kouč.
Mladá Boleslav mohla v závěru strhnout vítězství na svoji stranu v 82. minutě po Rolkově dlouhém autu do slávistické šestnáctky, ale Pecka ani Sedláček nedokázali míč usměrnit, nebo v 89. minutě po Kyselově přihrávce na neobsazeného Abrahama, který zkoušel hlavou připravit ve vápně pozici Peckovi, ale brankář Vorel byl u míče dříve, než nejlepší ligový kanonýr. Poslední slovo měli Slávisté. Gauchův centr před boleslavskou brankou špatně trefil Vlček a zdařile odkopl Rajnoch.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát (35. Rolko) - Dittrich (78. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček - Kysela (90. Ordoš), Pecka.

SK Slavia Praha: M.Vorel - Krajčík, Latka (70. Kalivoda), Suchý (45. Hrdlička), Hubáček - Janda (78. Gaucho), Jarolím, Švec, Švento - Vlček, Necid.

Góly: 57. vlastní Necid - 21. Vlček

ŽK: Palát, Miller, Kopic, Kysela, Rolko - Švento, Vlček, M.Vorel, Latka, Krajčík

ČK: Poláček

Rozhodčí: Makovička - Lhoták, Pospíšil

Diváků: 3168

Fanshop banner