Radim Nečas je v nominaci ČR“19“
Klub

Radim Nečas je v nominaci ČR“19“

Redakce

Mladoboleslavský Radim Nečas obdržel nominační pozvánku od trenéra Augustina Chromého do reprezentačního týmu Česko"19" pro elitní fázi kvalifikace na mistrovství Evropy devatenáctiletých fotbalistů. Kvalifikace se hraje ve třetím květnovém týdnu v Anglii a má podobu turnaje za účasti Česka, Anglie, Nizozemska a Ruska.

Nečas se musí hlásit na reprezentačním srazu v sobotu 12. května v 18 hodin v tréninkovém centru AC Sparta Praha na Strahově. Při nedávné reprezentační přípravě proti Irům si natáhl stehenní sval, ale od středy 9. května je fit. „Ve středu jsem už trénoval s boleslavským mužstvem a na kvalifikaci do Anglie se moc těším," řekl Radim Nečas.
Před devatenáctiletými českými reprezentanty je velmi náročný úkol, neboť ze čtyřčlenné skupiny do finálového turnaje postupuje pouze jediný tým. Česko začne proti Nizozemsku na hřišti v Burtonu v úterý 15. května, pokračuje proti Rusku ve Worcesteru ve čtvrtek 17. května a na závěr se střetne s Anglií v Northamptonu v neděli 20. května. Následující den v pondělí 21. května se navečer letecky vrátí domů.
Radim Nečas patří mezi ofenzivní typy reprezentačního výběru. Z aktuální osmnáctky nominovaných jen osm hráčů má na svém kontě úspěšné reprezentační trefy. Liberecký Blažek a slávistický Necid dali šest gólů, ostravský Přecechtěl tři, boleslavský Nečas a slávisté Vácha a Dočkal po dvou, liberecký Dohnálek a jablonecký Valenta po jednom.
V nominace ČR"18" jsou brankáři Prepsl Ondřej (Baník Ostrava), Toma Michal (Marila Příbram), obránci Bodeček Lukáš (Sigma Olomouc), Dohnálek Jakub (Slovan Liberec), Halama Jan (Marila Příbram), Polák Jan (Slovan Liberec), Řezník Radim (Baník Ostrava), Šmejkal Zdeněk (Sparta Praha), záložníci Dočkal Bořek (Slavia Praha), Gecov Marcel (Kladno), Hable Jan (Hradec Králové), Valenta Jiří (Jablonec), Vácha Lukáš (Slavia Praha), Zeman Martin (Sparta Praha), útočníci Blažek Jan (Slovan Liberec), Necid Tomáš (Slavia Praha), Nečas Radim (Mladá Boleslav), Přecechtěl Vít (Baník Ostrava).

Fanshop banner