Neporažená Boleslav proti jalové Slavii
Klub

Neporažená Boleslav proti jalové Slavii

Redakce

Utkání 27. kola Gambrinus ligy SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav se hraje ve čtvrtek 10. května od 17 hodin. Jeho průběh můžete sledovat v přímém televizním přenosu na ČT2, v on-line reportáži na tomto klubovém webu a nejlépe přímo z hlediště strahovského stadionu, kam pořádá boleslavský klub dotovaný zájezd. Odjezd autobusů z areálu boleslavského městského stadionu je ve čtvrtečním odpoledni v 15 hodin. Přihlášky u pana Pažouta na telefonním čísle 777 313 404 nebo na emailu jan.pazout@centrum.cz - heslo slavia. Bude to velká bitva týmů s vyrovnanou vzájemnou bilancí.

Když v loňském podzimu Mladá Boleslav podlehla Slavii Praha 1:3, skončila pro boleslavské mužstvo dlouhá osmnáctizápasová neporazitelnost na domácím hřišti. Proto ten poslední střet s pražskou Slavií bolel tolik moc hráče i fanoušky, kteří touží po odpovídající jarní odvetě. Ve čtvrtek 10. května se oba týmy potkají v běhu dvou rozdílných sérií. Mladá Boleslav v pětizápasové řadě neinkasovala gól a čtyřikrát za sebou vyhrála (na Kladně 0:0, ve Zlíně 2:0, doma s Teplicemi 2:0, v Českých Budějovicích 3:0 a doma s Brnem 2:0). Slavia Praha naopak pětkrát za sebou nevyhrála a nedala gól (na Slovácku 0:0, doma s Plzní 0:1, na Spartě 0:1, doma s Kladnem 0:0 a v Jablonci 0:1).
V prohraném utkání v Jablonci byl po dvojím napomenutí vyloučen slávistický obránce Radek Dosoudil a nic mu nebylo platné, že od svazové disciplinárky dostal jen podmínečný trest. Proti Mladé Boleslavi nenastoupí, neboť v souvislosti s jeho předchozím vyloučením na Slovácku jej trenér Jarolím vyřadil z prvoligového kádru.
Vedení SK Slavia Praha vyhlásilo, že nejbližší mistrovské utkání musí mužstvo vyhrát za každou cenu. Jinak by totiž Slavie vypadla nejen ze hry o titul, ale nejspíše i o Ligu mistrů a Pohár UEFA. "Jsme velmi nespokojeni s výsledky a především výkony mužstva. Ve čtvrtečním zápase s Mladou Boleslaví očekáváme bezpodmínečně vítězství," řekl generální ředitel klubu Petr Doležal.

Mladá Boleslav má se Slavii poměr vstřelených a obdržených gólů vyrovnaný 9:9, ale v počtu vyhraných utkání zaostává o jeden. Boleslavští totiž Slávistům dluží odvetu za výše zmíněnou loňskou podzimní prohru 1:3 na boleslavském trávníku.
První dva vzájemné ligové duely Mladé Boleslavi se Slavií Praha skončily remízami. V září 2004 na boleslavském trávníku 1:1, kdy vedoucí boleslavský gól střílel čtyři minuty před přestávkou Bednář a ve druhém poločase vyrovnal Piták, v březnu 2005 na Strahově 2:2, kde po Matějovského parádě otočili skóre ve prospěch Slávie Fořt s Latkou a vyrovnání zařizoval ve třetí minutě nastaveného času střídající Rolko.
Na slávistickou výhru 2:1 na Strahově z října 2005, kdy po boleslavském gólu Ševinského obrat pro Slávii zařídili Jarolím s Vlčkem, jenž skóroval ve druhé minutě nastavení, Mladá Boleslav odpověděla v březnové odvetě doma roku 2006 výpraskem sešívaných 4:1. Všechny góly padly až ve druhém poločase. V 50. minutě střílel Pecka, za tři minuty se přidal Kulič, v 60. minutě se trefil opět Pecka a v 75. minutě čtvrtým gólem přispěl zase Kulič. Slávistický Vlček snížil v 80. minutě.
V říjnu 2006 se opět hrálo na boleslavském stadionu a Slavie hrála skoro celý zápas přesilovku. V 15. minutě za brankářský zákrok na lajně mezi tyčemi byl vyloučený Palát a navíc Fořt proměnil penaltu. Oslabená Boleslav po přestávce inkasovala ještě z kopaček Vlčka a Kalivody. Až v 88. minutě prohru zmírnil Rolko hlavičkou po Kuličově rohovém kopu.

Ligová bilance Mladé Boleslavi se Slavií Praha:
Podzim 2004 MB - Slavia 1:1 (Bednář - Piták)
Jaro 2005 Slavia - MB 2:2 (Fořt, Latka - Matějovský, Rolko)
Podzim 2005 Slavia - MB 2:1 (Jarolím, Vlček - Ševinský)
Jaro 2006 MB - Slavia 4:1 (Pecka 2, Kulič 2)
Podzim 2006 MB - Slavia 1:3 (Rolko - Fořt, Vlček, Kalivoda)

Mladá Boleslav se Slavií už letos hrála. V zimním přípravném období na vedlejším tréninkovém hřišti na Strahově v mrazivém větrném počasí skončilo utkání smírně 2:2. Tři góly dali dva boleslavští fotbalisté. Útočník Mikolanda dvakrát překonal slávistického Kozáčika, obránce Ševinský jednou vlastního brankáře Kučeru. První poločas gól nepadl. Po změně stran nejprve Mikolanda využil Matějovského přihrávku, ale Necid záhy vyrovnal. Po druhém Mikolandově gólu zachránil slávistům remízu Ševinského vlastenec v předposlední minutě.

Fanshop banner