Peckovi šestnáct gólů nestačí
Klub

Peckovi šestnáct gólů nestačí

Redakce

Luboš Pecka si před zahájením jarní sezóny přál nastřílet takový počet gólů, aby jejich součet odpovídal číslu, jež nosí na zádech fotbalového dresu. Že to je šestnáctka, ví dnes moc dobře každý, kdo český ligový fotbal sleduje. „Když se dostane do vápna, je těžko k ubránění," řekl o nejlepším ligovém střelci brněnský trenér Josef Mazura.

Sestřih zajímavých momentů ze zápasu FK Mladá Boleslav a 1.FC Brno uvádí Bolka TV.

Pecka svoji momentální formu potvrdil v utkání s Brnem, když uklidnil své spoluhráče i fanoušky v hledišti důležitým prvním gólem v 68. minutě. Než však úspěšně zakončil Kyselův centr, tak byl blízko gólu v 53. minutě, kdy tísněn dvěma obránci stačil vystřelit a branku minul jenom o pár centimetrů vedle levé tyčky.
Unavený a spokojený po utkání prohlásil, že oba boleslavské góly se spoluhráči dotlačili do brněnské sítě vůlí. „Jsou to velmi cenné body a když jsme hráli proti deseti hráčích, byla by velká škoda, kdyby se nám nepodařilo vyhrát," prohlásil Pecka. „Jsem rád, že dávám góly, je to moje práce a kvůli nim na hřiště chodím, ale podílí se na nich celé mužstvo. Nejdůležitější je, že vyhráváme," zdůrazňuje Pecka, že jeho góly jsou výsledkem ofenzivní aktivity celého týmu.
Boleslavský kanonýr si brněnským gólem upevnil postavení na čele ligových střelců ročníku 2006/07: 16 gólů - Pecka (Mladá Boleslav), 11 - Střihavka (Ostrava), 10 - Došek (Sparta), Džeko (Teplice), 9 - Vlček (Slavia), Zelenka (Brno), 8 - Schulmeister (Olomouc).
Luboš Pecka si svých šestnáct gólových střel rozdělil do dvanácti utkání. Dvakrát v jednom utkání se trefil do sítí Sparty, Českých Budějovic na podzim i na jaře a Teplic na jaře. Navíc z jarních devíti utkáních v šesti skóroval a v dokonce v posledních čtyřech v nepřetržité řadě pokaždé skóroval a nastřílel šest gólů.
„Splnil jsem si přání nastřílet šestnáct gólů, ale chtěl bych dát ještě další,"
vzkázal Pecka brankářům Slavie, Ostravy, Mostu a Liberce.

Fanshop banner