Uhrin i Karoch ocenili hru Matějovského
Klub

Uhrin i Karoch ocenili hru Matějovského

Redakce

Mladá Boleslav dostala Brno pod obrovský tlak a po celé utkání mu nedala vydechnout. V hledišti nebylo člověka, který by pochyboval o tom, kdo si tři body zaslouží. Také boleslavský trenér Dušan Uhrin výkon svého týmu ohodnotil jako mimořádně kvalitní a před novináři zdůraznil individuální přínos kapitána Marka Matějovského.

„Vývoj utkání ovlivnilo vyloučení našeho brankáře," povzdechl si na úvod tiskovky po zápase brněnský trenér Josef Mazura. Pro jeho tým nešťastnou událost z 31. minuty zmínil jako důležitý fakt, v žádném případě však verdikt sudího nezpochybnil. „Obrana udělala chybu a brankář Bureš to řešil tak, že jej to stálo vyloučení."
„Věděli jsme, že nás čeká hodně těžké utkání, což se potvrdilo od začátku, kdy Brno bylo zatažené a čekalo na brejky,"
řekl Uhrin, který byl nespokojený s tím, že v prvním poločase byli jeho hráči při ofenzivní snaze hodně nepřesní. „Druhý poločas jsme hru zpřesnili a bylo vidět, že chceme za každou cenu dotlačit míč do branky. Ale i proti deseti lidech to bylo hodně těžké."
Po vyloučení brankáře Bureše za faul na Kyselu odehrálo Brno hodinu v oslabení a stažené v obranné ulitě. Ovšem Mladá Boleslav si vynutila převahu už v úvodní půlhodině, kdy byly oba týmy v plném počtu hráčů.
„První půli jsme se hráli hodně zezadu, ale proti rozjeté Mladé Boleslavi jsme v deseti lidech neměli šanci. Soupeře jsme vůbec nepotrápili a vyhrál zaslouženě,"
uznal Mazura. „Mladá Boleslav hrála velmi dobře," dodal brněnský kouč. „Sehráli jsme jedno z nejlepších utkání," zdůraznil Uhrin.
Vnímal boleslavský trenér spolu s hráči, že konkurenční Sparta a Liberec před boleslavským utkáním vyhrály a na čele tabulky si polepšily? „My se soustředíme jenom sami na sebe a hráče jsem připravoval na to, že musí hrát až do konce."
A co boj o titul? „Liga je hodně vyrovnaná a bude se rozhodovat až v posledním kole. Nás zajímá nejbližší utkání, to znamená v tento moment na pražské Slavii."
Trenér Dušan Uhrin vyzvedl výtečný výkon dirigenta hry Marka Matějovského. Slovy chvály na tohoto fotbalistu nešetřil ani Pavel Karoch, spolukomentátor České televize a bývalý hráč Dukly Praha, jenž v začátcích své kariéry působil na hostování také v Mladé Boleslavi. „Je to mimořádný hráč, minimálně kazí přihrávky a při tom se snaží soupeře překvapit a neustále něco vymýšlet," poznamenal Karoch.
Podobně výraznou osobností jako Matějovský byl proti Brnu i Pecka. „Naši obránci s ním sváděli mnohé úspěšné souboje, ale když se dostane do vápna, je hodně těžké jej ubránit," uznal rezignovaně brněnský Mazura.

Fanshop banner