Brno rozebral Matějovský, načal Pecka a dorazil Holub
Klub

Brno rozebral Matějovský, načal Pecka a dorazil Holub

Redakce

Po vlažném začátku se rozběhali jenom hráči Mladé Boleslavi a opakovaně atakovali brněnskou branku. Nepřesnou a nedůraznou koncovkou však usnadnili soupeři udržet více než hodinu čisté konto. Brnu se to podařilo i za cenu vyloučení brankáře Bureše, který ve 31. minutě skolil Kyselu mimo vápno. V závěrečné ofenzivní smršti se přeci jenom prosadil kanonýr Pecka, jenž si připsal již šestnáctou ligovou trefu aktuálního ročníku, a střídající Holub.

Sestřih zajímavých momentů ze zápasu FK Mladá Boleslav a 1.FC Brno uvádí Bolka TV.

Většinu herního času se hrálo na brněnské polovině hřiště. Diváci nestačili vydechnout nad jednou akcí a druhá se již rodila. „Hráči předvedli jeden z nejlepších výkonů," pochvaloval si po zápase trenér Dušan Uhrin.
V 5. minutě brněnská obrana zastavila penaltovým zákrokem Dittricha, který neviděl snad jenom sudí, aby naopak jenom on viděl za pět minut Poláčka v ofsajdu. Ve 21. minutě Matějovský poslal po levém křídle Poláčka, na jeho centr se tlačili Pecka s Dittrichem, který slibnou akci zakončil nepřesně. Matějovský třikrát zkoušel střílet z trestného kopu, nejlépe se mu povedl ten ve 27. minutě, ale Bureš míč bravůrně vytlačil od levé tyčky na roh. Ve 31. minutě utekl brněnské obraně Kysela, brankář Bureš proti němu vyběhl mimo vápno a srazil jej tak neurvale, že boleslavskému útočníkovi zničil kopačku. Ke střelám na branku se dostali i obránci Palát a Ševinský, ale mířili nepřesně. Ve 41. minutě Poláček hledal na malém vápně Pecku, ale míč se k němu nedostal.
I když se zdálo, že větší převahu, než prvním poločase už si boleslavské mužstvo nemůže vytvořit, hráči dokázali své úsilí vystupňovat. A nebylo to jenom tím, že soupeř hrál o deseti lidech, ale především obrovskou touhou dotlačit do brněnské sítě alespoň jeden gól. Na náhradního brankáře Hrdličku se hrnul útok za útokem. V 53. minutě Pecka zakončil Poláčkův centr jenom pár centimetrů vedle levé tyče. Potom Kyselovu přihrávku nevyužili Poláček ani Pecka. V 60. minutě po Poláčkově akci napálil Sedláček jen beka. V následující minutě předložil Pecka do stoprocentní šance míč Kyselovi, ale skóre se stále nepohnulo.
Brněnští o sobě dali vědět Sieglovou bombou do pravého horního růžku, ale pozorný Miller se nachytat nenechal.
V 68. minutě zamotal Kysela hlavu několika protihráčům u pravé postranní lajny a dlouhým centrem našel před brankou Pecku, jenž přesnou hlavičkou konečně otevřel skóre - 1:0. Boleslavští maličko zvolnili a dovolili Vránovi vystřelit. K pravé tyči se však včas vrhnul Miller. Trenér Uhrin do umdlévající ofenzívy nalil čerstvou šťávu vysláním zkušeného Holuba na hrot útoku. A ten v 86. minutě s přehledem proměnil parádní Matějovského kolmici - 2:0. Před tím však Holub už jednu jasnou šanci zmařil a na druhé straně Miller jenom za cenu rohu zlikvidoval Chlupovu střelu.
Utkání se dohrávalo za skandovaného potlesku spokojeného publika, které vidělo devadesát minut neutuchajícího tlaku boleslavského týmu a dvougólovou výhru jako milosrdný účet soupeři z Brna.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Dittrich (53. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček (87. Rolko) - Kysela (74. Holub), Pecka.

1.FC Brno: Bureš - Mazuch, Trousil, Pavlík, Kuncl (72. Chlup) - Siegl, Holek, Polách, Kalouda (32. Hrdlička) - Besta, Mezlík (63. Vrána).

Góly: 68. Pecka, 86. Holub

ŽK: Matějovský, Palát - Pavlík

ČK: Bureš

Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Goňa

Diváků: 4355

Fanshop banner