Juniorka podlehla karlovarským Buldokům
Klub

Juniorka podlehla karlovarským Buldokům

Redakce

Další zbytečná domácí porážka přidržela boleslavskou juniorku u dna třetiligové tabulky. Mužstvu se čtyřmi prvoligovými posilami (Kučera, Ordoš, Holub, Mikolanda) utekl začátek a dvougólové manko zmírnil jen Gögh. Na body juniorka nedosáhla také proto, že Ordoš neproměnil pokutový kop a Vajgl sám před soupeřovou brankou trefil jen tyč. FK Mladá Boleslav"B" ve zbývajícím mistrovském programu ČFL hraje ještě třikrát venku (Bohemians Praha, Prachatice, Teplice"B") a čtyřikrát doma (Union Cheb, Sparta Krč, Hradec Králové"B" a Viktoria Plzeň"B").

První střelou na soupeřovu branku byl přízemní pokus Mikolandy, kterou karlovarský gólman bez větších obtíží kryl. Ve 13. minutě kopali Karlovarští roh, ale u přední tyče dobře postavený Mikolanda srazil míč na další rohový kop. Ten však Mikolanda ve stejném postavení promáchnul, Kalánovu střelu bez přípravy stačil zablokovat obětavým pádem Krátký, ale opakovaná rána karlovarského hráče už skončila v boleslavské síti - 0:1.
Ve 20. minutě Oslovičův trestný kop propadl skrz boleslavskou hráčskou zeď, na což nejsvižněji zareagoval karlovarský Vaněček a ocitl se sám před brankářem Kučerou. Nikým neatakován namířil úspěšně ke vzdálenější pravé tyči - 0:2.
Nedlouho po druhém gólu slabě vystřelil ze dvaceti metrů Holub a ten samý hráč se po Kučerově odkopu a Ordošově prodloužení ocitl ve 24. minutě v gólové šanci, ovšem přestřelil branku. Potom ještě nad karlovarskou branku mířil Horák z trestného kopu nařízeného za faul na Ordoše.
Hráči boleslavské juniorky chodili pozdě do osobních soubojů a když získali míč, váhali s jeho rozehráním a případné pokusy o kombinaci postrádaly nápad a přesnost. Karlovarský soupeř hrozil hlavně ze standardních situací. Ve 38. minutě po rohovém kopu pálil bez přípravy Předota a téměř jistému gólu zabránil Kučera tygřím skokem.
Ve 44. minutě upadl ve vlastním vápně Kalán a když se na zemi dotkl míč rukou, tak do té doby nepřesný rozhodčí Mudra nezaváhal a nařídil penaltu. Ordoš ji kopl nepřesně a slabě. Brankář Četverík míč u pravé tyče snadno zabalil do náruče.
Po změně stran začali aktivněji boleslavští hráči, ale Mikolanda ani Vizingr, který se posunul ze zálohy do útoku místo vystřídaného Holuba, neuspěli. V 55. minutě Krátkého pas křížem přes útočnou polovinu zpracoval na karlovarském malém vápně Gögh a než k němu obránci přistoupili, připravil si míč a s přehledem ho umístil podle brankáře k pravé tyči - 1:2.
Boleslavské mužstvo s vidinou bodové zisku ožilo a stupňovalo tlak na soupeřovu branku. Jediným nebezpečím pro boleslavskou obranu zůstával štírek Vaněček. Například v 71. minutě prokličkoval přes tři boleslavské hráče před Kučeru, ale přestřelil.
Nejblíže vyrovnání byli Vajgl a Ordoš. V 80. minutě Sedláček zleva parádně pronikl do karlovarského vápna a připravil jasnou pozici Vajglovi, ten však sám před brankou trefil pouze pravou tyčku. V 88. minutě po Göghově rohovém kopu Ordoš hlavičkoval jen pár centimetrů nad. Poslední střelou byl Vajglův kop těsně mimo pravou tyč.

FK Mladá Boleslav"B": Kučera - Krátký, Brezinský, Horák, Kalíšek (61. Vajgl) - Gögh, Vizingr, Ordoš, Fabián (56. M. Sedláček) - Holub (46. Skramužský), Mikolanda.

SK Buldoci Karlovy Vary-Dvory: Četverík - Kubice, Oslovič, Předota - Pechar, Čižnár, Tichota (70. Schuster), Kalán, Hrubý - Geňo (81. Čertík), Vaněček (90. Sikora).

Góly: Gögh - Kalán, Vaněček

ŽK: Ordoš, M.Sedláček

Rozhodčí: Mudra - Bureš, Rauch

Diváků 180

Nejbližší utkání sehraje mužstvo FK Mladá Boleslav"B" na hřišti vedoucího týmu ČFL Bohemians Praha v sobotu 12. května od 10,15 hodin. Potom ve třetím květnovém týmu má dvakrát za sebou výhodu domácího prostředí. Na Astonce hostí Union Cheb ve středu 16. května od 17 hodin a Spartu Krč v sobotu 19. května od 10,15 hodin.

Fanshop banner