Mladá Boleslav proti Brnu v plné síle
Klub

Mladá Boleslav proti Brnu v plné síle

Redakce

Ve čtvrtek fotbalisté trénovali, v pátek měli volný den a v sobotu opět trénink. Kouč Uhrin hráče svolal na sobotní podvečerní trénink, po kterém je odveze na tradiční předzápasové soustředění do penzionu Sparing na kraji obce Holé Vrchy. Mistrovské utkání s Brnem v nedělním večeru je startem do náročného anglického týdne, v němž Mladá Boleslav ve čtvrtek 10.5. zajíždí do Prahy k utkání proti Slavii a v následující neděli 13.5. hostí doma další moravský celek Baník Ostrava.

Na fotbal proti Brnu zve na Bolka TV trenér boleslavských brankářů Marek Juska.

Čtvrteční trénink měl převážně herní charakter a uskutečnil se na hlavní hrací ploše zalité letním sluncem, navzdory faktu, že kalendářní léto bude až za osm týdnů.
Netrénovali pouze zranění Nesvadba a Nečas. Jinak všichni ostatní hráči makali, až z nich pot stříkal. Celková týmová atmosféra vyznívala velmi pohodově a pozitivně. Trénink bez zjevných obtíží absolvovali i nedávno zranění Ševinský, Palát, Brunclík, Kopic, Rajnoch, Dittrich a především Abraham.
Dokonce i jindy většinu času zasmušilý trenér Uhrin působil uvolněně a sám se iniciativně dotazoval přítomného štábu České televize, jestli chtějí mluvit s některým z trénujících hráčů. Redaktor si vybral Pecku. Toho v poslední době nahánějí novináři více než bránící protihráči. Prachatický bombarďák však zájem médií snáší s úsměvem.
„Budeme chtít hrát svoji hru a doma před svými fandy pochopitelně vyhrát,"
pravil Luboš Pecka do televizní kamery tak samozřejmě, jako mu v poslední době jde střílení gólů. „Bude důležité uhlídat boleslavského střelce Pecku, v něm má Boleslav velkou cílu," neskrývá brněnský kouč Josef Mazura respekt z nejlepšího ligového kanonýra v boleslavském dresu. Jako protizbraň sebou přiveze Luďka Zelenku, šutéra, jemuž zbývá desetkrát se trefit do soupeřových sítí, aby mohl zaklepat na dveře Klubu ligových kanonýrů.
Trenér Mladé Boleslavi má o taktických záměrech jasno. „Budeme hrát jako dosud a věřím, že to bude stačit k výhře," řekl Dušan Uhrin před utkáním s Brnem. Ví, o čem mluví, jeho tým už pětkrát v řadě neprohrál. Při taktické poradě bude boleslavským hráčům zdůrazňovat, že brněnská síla spočívá v kvalitní ofenzívě a nebezpečně zahrávaných standardních situacích na vysokého Trousila a důrazného Zelenku.
Ve vzájemných soubojích Mladé Boleslavi a Brna dosud platilo, že domácí brali vše a hosté si vůbec neškrtli. Zachování této tradice bude mít za úkol mužstvo, které Uhrin v neděli večer vyšle pravděpodobně v tomto složení: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Dittrich (Sedláček), Abraham, Matějovský, Poláček - Kysela (Holub), Pecka.

Fanshop banner