Proti Brnu hrajeme o Evropu
Klub

Proti Brnu hrajeme o Evropu

Redakce

Utkání 26. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - 1.FC Brno se hraje v neděli od 20,15 hodin. „Z hlediska bojů o evropské příčky považuji toto utkání za klíčové," pravil generální ředitel FK Mladá Boleslav Jaromír Šeterle. Boleslavští potřebují vyhrát, aby týmy za svými zády (Brno, Plzeň, Ostrava, Teplice) udržely v bezpečném odstupu od čtvrtého místa zaručujícího účast v evropském poháru, a mohli se soustředit na strkanici o nejvyšší posty.

Na utkání s Brnem zve na Bolka TV trenér boleslavských brankářů Marek Juska.

Mladá Boleslav už pětkrát v řadě neprohrála a brankář Miller drží více než čtyři utkání, přesněji 367 minut neprůstřelnost. Na jaře jej překonal pouze příbramský Otepka z penalty, jinak nedostal Miller v sedmi ligových utkáních, která letos odchytal, ještě gól ze hry. Mladá Boleslav na jaře 2007 dvakrát remizovala 0:0 v Plzni a na Kladně a prohrála pouze na Spartě 1:4. Vyhrála doma s Jabloncem i Teplicemi a venku ve Zlíně shodně 2:0, porazila doma Příbram 2:1 a před týdnem v Českých Budějovicích zvítězila jasně 3:0.

Nejbližší boleslavský protivník 1.FC Brno začal jarní sezónu impozantní výhrou nad Českými Budějovicemi 5:0. Potom však dvakrát prohrál a to na Slavii i doma s Libercem shodně 1:2. Náladu svým fandům zlepšil podobnými výhrami v Ostravě a doma s Olomoucí 2:1. Další domácí utkání se Slováckem zvládl těsně 1:0. Ovšem v Mostě podlehl 2:4 a před týdnem doma Plzni nečekaně 1:2.

Fanshop banner