Ligový finiš se týká hráčů i fanoušků
Klub

Ligový finiš se týká hráčů i fanoušků

Redakce

Do konce Gambrinus ligy zbývá pět kol. Fotbalisté zatínají zuby, aby přemohli množící se zranění a v plné síle se porvali o co nejlepší umístění. Fanouškové jsou nervózní, zda se na důležité ligové bitvy do zaplněného hlediště dostanou. Proto je jistě potěší informace, že na ligové finále Mladé Boleslavi s Libercem, které se hraje v posledním květnovém pondělí, bude zahájen předprodej vstupenek již v neděli 6. května před utkáním s Brnem na pokladně číslo 2 u hlavního vstupu na městský stadion v ceně 150,- Kč (zlevněné 90,- Kč).

V závěrečných pěti kolech mají z vedoucí čtveřice Sparta Praha a Mladá Boleslav třikrát výhodu domácího hřiště a dvakrát jedou ven, naopak Slavia Praha a Slovan Liberec hrají na svém hřišti jen dvakrát a za soupeři jedou třikrát.
Ovšem Slavia Praha i Slovan Liberec jsou jasně dva nejlepší týmy s bilancí na soupeřových hřištích. Z dvanácti utkání venku Slavia vyhrála osm a Liberec šest. Takže teoreticky by jim větší počet venkovních zápasů moc vadit neměl. V bilanci domácích utkání jsou nejlepšími týmy Sparta Praha a Mladá Boleslav. Doma prohrály jenom jednou. I tento pohled na ligovou statistiku potvrzuje, že závěr letošního mistrovského ročníku bude nadmíru dramatický.

Los vedoucí čtveřice pro závěrečných pět kol:
Slovan Liberec - Plzeň (V), Zlín (D), Sparta (V), Teplice (D), Ml. Boleslav (V).
Sparta Praha - Slovácko (D), Brno (V), Liberec (D), Olomouc (V), Most (D).
Slavia Praha - Jablonec(V), Ml.Boleslav(D), Příbram(V), Zlín(D), Budějovice(V).
Mladá Boleslav - Brno (D), Slavia Praha (V), Ostrava (D), Most (V), Liberec (D).

Fanshop banner