Reprezentační družstvo ČR“16“ se Zábrahou a Bořilem ani jednou nevyhrálo
Klub

Reprezentační družstvo ČR“16“ se Zábrahou a Bořilem ani jednou nevyhrálo

Redakce

Boleslavští dorostenci k obhajobě loňského prvenství Ballymena Cupu v Severním Irsku nepomohli. Šestnáctiletá reprezentace pod trenérským vedením Josefa Pešiceho skončila v základní skupině poslední a střetnutí se Švýcarskem o konečné umístění pro sebe rozhodla až v penaltovém rozstřelu. V celém turnaji, který se konal v poslendím dubnovém týdnu, nevyhrála ani jedno utkání. Z Mladé Boleslavi u toho byli dorostenci Zábraha a Bořil.

V prvním utkání proti Irům mladí Češi vedli, ale hrubými chybami nabídli soupeři, aby šťastně otočil výsledek. Druhé utkání proti Američanům dokázal Pešiceho tým prohrát, přestože vedl v poločase o dva góly. I ve třetím střetnutí proti Skotům se Češi ujali vedení, ale nakonec po brankářské chybě uhráli jen remízu.
"S turnajem jsem přes špatné výsledky velmi spokojen. Dává mi ideální možnost poznat další hráče, výborně se jeví například útočník Bořil. Chybí mi sice téměř kompletní obrana, ale výsledky v této fázi opravdu nejsou to nejpodstatnější,"
prohlásil po třech utkáních v základní skupině trenér Josef Pešice.
Utkání o umístění na 7. nebo 8. místě Švýcaři začali lépe a vedli. Češi po kvalitním a bojovném výkonu vyrovnali a konečné sedmé místo si vystříleli v penaltách.
Boleslavský Zábraha nastoupil ve dvou ze čtyř turnajových utkání, Bořil hrál ve třech utkáních, ale jenom to poslední celé.

Statistika zápasů Česka"16" na Ballymena Cupu v Severním Irsku:

Irsko"16" - Česko"16" 2:1 (1:0)
Sestava ČR"16": Šebek - Müller), Murin, Kaizar, Kmoch - Zábraha, Kolařík, Farmačka, Pícha - Štourač (41. Vašíček), Rein (41. Bořil). Góly: 39. Doran, 64. Wallace - 37. Kolařík.

USA"16 - Česko"16" 3:2 (0:2)
Sestava ČR"16": Kulovaný - Jelen, Murin, Ramba, Kmoch - Kučera, Kolařík, Prückner, Rein (65. Pícha) - Vašíček (41. Štourač), Bohata. Góly: 25. Vašíček, 29. Kučera - 53. Abolfathi, 70. Sarkodie, 79. Finley.

Skotsko"16" - Česko"16" 1:1 (0:0)
Sestava ČR"16": Šebek - Müller, Jelen, Kaizar, Ramba - Kučera, Zábraha, Farmačka (70. Kolařík), Prückner (76. Pícha) - Vašíček (41. Rein), Štourač (60. Bořil). Góly: 48. Kučera - 61. Love.

Švýcarsko"16" - Česko"16" 1:1 (1:0), pokutové kopy 8:9
Sestava ČR"16": Kulovaný - Kaizar, Jelen, Murin (55. Štourač), Kmoch - Kučera, Kolařík, Prückner (31. Farmačka), Pícha (41. Vašíček) - Rein, Bořil. Góly: 65. Vašíček - 16. Lang.

Fanshop banner