Rozhodl gól do šatny, řekli trenéři
Klub

Rozhodl gól do šatny, řekli trenéři

Redakce

Trenéři Dušan Uhrin s Františkem Ciprem se shodli, že utkání rozhodl gól, jak se říká do šatny, před poločasovou přestávkou. Byl první ze tří a padl ve 43. minutě z Peckovy kopačky, jež změnila původní směr nepříliš vydařené Rajnochovy rány. Bylo kolem něho plno emocí, neboť českobudějovičtí hráči, trenéři i diváci mínili, že padl z postavení mimo hru. Kdo však byl v lajně s bránící budějovickou formací a kdo viděl videozáznam, musel dát za pravdu rozhodčím, že gól správně uznali.

Sestřih momentů ze zápasu SK Dynamo České Budějovice a FK Mladá Boleslav uvádí Bolka TV.

Karel Poborský, rychlonohý halv, internacionál, šéf budějovického klubu a čerstvě i reprezentačního mužstva, se rozčiloval tak neurvale, až si koledoval o vyloučení, a jenom díky toleranci rozhodčího s hroší kůží a poruchou sluchu může děkovat, že inkasoval pouze napomenutí žlutou kartou. Do druhého poločasu už živoucí budějovická legenda nenastoupila. „To byl Poborský z inkasovaného gólu tak naštvaný, že už nechtěl po přestávce hrát?" zazněl novinářský dotaz na budějovického kouče Cipra. „Píchlo jej ve stehenním svalu, proto střídal," odvětil Cipro. A jak viděl prohrané utkání? „Rozhodl první gól do šatny, do té doby to bylo remízové utkání. Do druhé půli jsme šli s úmyslem vyrovnat, ale šance bohužel hráči řešili ukvapeně. Druhý gól nás dorazil." Přesto Cipro poznamenal, že Sparta, kterou jeho tým porazil 2:0, nehrála o nic hůře, než Boleslav, se kterou však prohrál 0:3. . .
I když byl Dušan Uhrin přesvědčený, že jeho mužstvo jede do Českých Budějovic vyhrát, tak výrazné třígólové vítězství ho nadmíru potěšilo. „Věděli jsme, že nás čeká dobrý soupeř, který porazil Spartu. Utkání bylo vyrovnané a rozhodl ho první gól. Po něm nás musely Budějovice tlačit a my mohli hrát na brejky. Jsem rád, že nám to vyšlo."
Boleslavské mužstvo v současnosti táhne Luboš Pecka svými trefami. „Dává góly pravidelně, proto věřím, že bude králem střelcům a přeji mu to," prohlásil na jeho adresu Uhrin. A v čem spočívají Peckovy přednosti? „Je v pravou chvíli na správném místě a zakončení má kvalitní. Je také pravda, že my na něho dost hrajeme a on v těch pozicích, kde má být, je a dostává často míče," odpověděl Uhrin.

Fanshop banner