V Budějovicích řádil Pecka
Klub

V Budějovicích řádil Pecka

Redakce

Na českobudějovickém trávníku potvrdil Luboš Pecka své střelecké schopnosti a ambice převzít letos korunu ligového krále. „Přál bych mu to," prohlásil trenér Dušan Uhrin. Jeho svěřenci si spravili náladu po vyřazení z poháru ČMFS a čerstvého semifinalistu vyškolili třemi góly. Po většinu utkání byla Mladá Boleslav lepší a vyhrála zcela zaslouženě.

Podívejte se na Pecku jak dal třetího góla. Uvadí Bolka TV.

Od počáteční minuty se oba celky snažily o ofenzivní fotbal. Úvodních pět minut se hrálo na českobudějovické polovině hřiště, ale první opravdu nebezpečnou akci měl budějovický Táborský, jehož šanci zmařil až Miller.
Budějovičtí zkoušeli boleslavskou obranu rozhodit především přes Poborského. Ten se však v průběhu poločasu zranil a o přestávce odstoupil. Mladá Boleslav to zkoušela z obou stran. Po pravém křídle Kladrubského proháněl Kysela, podle levé lajny Plocka zaměstnával Poláček.
Ve 21. minutě Matějovského trestný kop usměrňoval Pecka téměř dokonale, ale míč nakonec o milimetry minul pravou horní vingl budějovické branky. Šest minut před koncem po Poborského centru zmatky před Millerem uťal až rozhodčí odpískáním faulu na boleslavského brankáře. Šance nedali Kysela ani Dittrich, jenž pět minut před přestávkou zbrkle přestřelil z deseti metrů budějovickou branku.
Tři minuty před přestávkou Rajnoch napálil skákající míč, ale i když ho netrefil pořádně, dříve než brankář se k němu dostal Pecka a změnil jeho směr dostatečně na to, aby zapadl do budějovické branky - 0:1.
Ve druhém poločase Mladá Boleslav na hřišti dominovala, i když v 52. minutě její obránci zapomněli na Holendu a ten hlavičkoval jen těsně nad břevno. Boleslavští hráči byli aktivnější a přesnější v kombinaci. Dlouho jejich pohledné a svižné akce postrádaly gólový efekt. Teprve v 72. minutě od pravé lajny Brunclík přihrál před vápno Rajnochovi a ten nádhernou kolmicí poslal do šance Kyselu, jenž podle vybíhajícího brankáře dostal míč do sítě - 0:2.
Povedený výkon celého týmu završil v závěru utkání Pecka. Akce začala Poláčkovým rohem nakrátko rozehraným přes Matějovského, který našel v trestném území neobsazeného Holuba. Jeho nadýchaný oblouček směřoval přesně na nejlepšího ligového kanonýra a tomu jenom stačilo usměrnit míč tak, aby na něj Křížek nedosáhl - 0:3. Stalo se v 90. minutě a dalších 180 vteřin nastavení už na jasné výhře Mladé Boleslavi nic nezměnily.

FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský (86. Holub), Rolko, Kopic, Palát - Dittrich (70. Brunclík), Matějovský, Rajnoch, Poláček - Kysela (82. Sedláček), Pecka.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Plocek, Horejš, Kladrubský, Peroutka (74. Skála) - Poborský (46. Hrbáč), Žižka, Volešák, Černý - Táborský (58. Mrkvička), Holenda.

Gól: 43. a 90. Pecka, 72. Kysela

ŽK: Poborský, Plocek - Dittrich, Rajnoch

Rozhodčí: Matějek - Kordula, Slavík

Diváci: 3934

Fanshop banner