S Millerem v brance Boleslav neprohrává
Klub

S Millerem v brance Boleslav neprohrává

Redakce

Mladá Boleslav v jarní lize ze sedmi utkání pouze jedno prohrála, jinak vždy bodovala ve čtyřech vyhraných a dvou nerozhodných zápasech. Nejoblíbenějším boleslavským výsledkem je výhra 2:0. Tak skončily už tři jarní ligové zápasy a celkem v ročníku 2006/07 tímto gólovým poměrem vyhrála sedmkrát. Úspěšnou statistikou se může pochlubit brankář Miroslav Miller, neboť na jaře ještě nedostal gól ze hry. Překonal jej pouze příbramský Otepka z penalty. Od té doby drží čisté konto 277 minut.

Letos Mladá Boleslav s Millerem v brance remizovala v Plzni 0:0 a doma porazila Jablonec 2:0. Na Spartě při porážce 1:4 Miller nechytal kvůli zlomenému nosu z tréninku a tak čtyři góly inkasoval jeho kolega Kučera. Doma proti Příbrami Millerovi zkazil radost Poláček, když podrazil ve vápně Lesáka, a narušil jarní nulovou bilanci Otepka, který v 83. minutě proměnil penaltu.
Potom následovaly další tři Millerova vychytané nuly. Na Kladně při remíze 0:0 málem přivodil psychickou újmu Kalinovi, jemuž zlikvidoval tři sóla. Ve Zlíně pomohl k výhře 2:0 lapením Šmahajových a Krausových šancí a doma byl u výhry nad Teplicemi opět 2:0.
Při boleslavské prohře ve čtvrtfinále poháru ČMFS ve Zlíně 1:2 zůstal lehce zraněný Miller na lavičce a dva góly dostal Kučera.

Mladá Boleslav ze čtyřiadvaceti ligových utkání vyhrála třináct. Nejčastější výhrou bylo sedmkrát 2:0 a čtyřikrát 2:1, nejvýraznější vítězství 3:0 na podzim nad Spartou a nejvíce gólů padlo při výhře 4:2 nad Českými Budějovicemi. Z pěti nerozhodných utkání tři skončila 0:0 a po jednom 1:1 a 2:2. Porážek utržila dosud šest. Třikrát 0:2, dvakrát 1:3 a nejvíce 1:4 letos na Spartě.

Ve čtyřiadvaceti dosud odehraných ligových zápasech hráči Mladé Boleslavi nastříleli 35 gólů, což činí průměr 1,458 gólů na jeden zápas.
Úplně naprázdno vyšli Boleslavští šestkrát. Ve třech podzimních prohraných zápasech v Teplicích, Brně a Ostravě shodně 0:2 a ve třech bezgólových remízách, přičemž s Plzní tak hráli dvakrát, to znamená v podzimní i jarní fázi ročníku 2006/07, a jednou v jarním utkání na Kladně.
Pouze ve třetím podzimní kole v utkání s Plzní nedala Mladá Boleslav ani jeden gól před vlastním publikem. Nejvíce gólů nastřílela Českým Budějovicích (4:2) a nejvíce inkasovala od Sparty (1:4).

Na pětatřiceti ligových gólech se podílelo třináct fotbalistů, z nichž dva v jarní sezóně již neoblékají boleslavský dres. Luboš Pecka je nejlepším střelcem FK Mladá Boleslav i celé Gambrinus ligy. Svých třináct gólových střel si rozdělil do desíti utkání. Dvakrát v jednom zápase se trefil do sítí Sparty a Českých Budějovic na podzim a Teplic na jaře.
Ligové góly v ročníku 2006/07: 13 - Pecka; 4 - Holub, Rajnoch; 2 - Kysela, Palát, Rolko, Abraham; 1- Sedláček, Dittrich, Poláček,Vaculík, M. Brezinský, Riegel.

Fanshop banner