Nečas proti Irům připravil dva góly
Klub

Nečas proti Irům připravil dva góly

Redakce

Devatenáctiletá česká reprezentace sehrála s irským soupeřem dvě přípravná utkání s nečekaně rozdílnými výsledky. V prvním vyhrála 4:1, ve druhém prohrála 1:2. Boleslavský fotbalista Radim Nečas hrál pouze v prvním duelu, kdy ve 35.minutě vystřídal zraněného Zemana. Gól nedal, ale na dva přihrál a byl jedním ze tří českých hráčů napomínaných žlutou kartou. Nečas si připsal devátý start za reprezentační tým ČR"19".

Závěr prvního utkání se zvrhnul v okopávanou zásluhou Irů, kteří psychicky neunesli čtyři inkasované góly. „Dostali šest žlutých karet, ale měli dostat ještě tři červené," řekl Radim Nečas, který byl napomínán za nesportovní chování, když včas neodstoupil od míče před rozehráním trestného kopu soupeře. Jinak byl platným hráčem, neboť se podílel na dvou ze čtyř gólů v prvním utkání. „Po mé střele a odraženém míči dal gól Necid a potom jsem ještě přihrál na gól Dočkalovi," upřesnil boleslavský středopolař, který se z reprezentačního srazu vrátil zraněný. Před druhým utkáním utrpěl svalové zranění a po pátečním odborném vyšetření mu lékař předepsal desetidenní klid.

Česko"19" - Irsko"19" 4:1 (0:1)
Toma - Řezník (46. Prepsl), Halama (46. Polák), Bodeček, Dohnálek - Dočkal (81. Pilař), Hable (68. Peškar), Vácha, Zeman (35. Nečas) - Blažek, Přecechtěl (46. Necid). Utkání se hrálo v úterý 24. dubna v Hlinsku. Góly: 48.a 83. Necid, 50. Vácha, 69. Dočkal - 19. Dennehy. Rozhodčí: Douda - Jiřík, Drábek. ŽK: Dohnálek, Necid, Nečas - Henderson, Cassidy, Judge, Tracey, Dennehy, Arter.

Česko"19" - Irsko"19" 1:2 (0:1)
Prepsl - Špidlen, Polák, Tischler (46. Bodeček), Šmejkal - Pilař (46. Dočkal), Kokoška (46. Vácha), Řezník, Peškar (46. Dohnálek) - Valenta (73. Blažek), Přecechtěl (46. Necid). Utkání se hrálo ve čtvrtek 26. dubna v Chocni. Góly: 55. Necid z penalty - 8. Rooney, 90. Downes.
ČK: 45. Špidlen.

Dubnová utkání s Iry byla poslední příprava na elitní fázi kvalifikace pro evropský šampionát, která se hraje v Anglii. Českou devatenáctiletou reprezentaci v ní čeká 15. května Nizozemsko, 17. května Rusko a 20. května Anglie.

Fanshop banner