Juniorka se Sokolem Ovčáry o šest bodů
Klub

Juniorka se Sokolem Ovčáry o šest bodů

Redakce

Utkání 25. kola třetiligové soutěže Sokol Ovčáry - FK Mladá Boleslav"B" se hraje v neděli 29. dubna od 17 hodin. Oběma týmům v něm jde o přežití v ČFL. Důležitost střetnutí je patrná na první pohled do spodní poloviny tabulky. Ovčáry jsou čtvrté a Mladá Boleslav druhá od konce, rozdíl mezi nimi je pouhých pět bodů. Ovčáry dýchají tři body nad sestupovou příčkou, Mladá Boleslav je již delší čas pod čárou ponoru. Tříbodová výhra má pro každého z nedělních soupeřů dvojnásobnou hodnotu.

Boleslavské juniorce by se moc hodila stoprocentně povedená odveta za loňskou porážku. Podzimní utkání FK Mladá Boleslav"B" - Sokol Ovčáry 0:1 mělo značně nervózní průběh, což potvrzuje karetní výčet. Nepřesný rozhodčí Černý napomínal žlutou kartou šest boleslavských (Krátký, Tuma, Murárik, Mrvík, Ordoš, Kalíšek) a tři ovčárské (Walter, Maršner, Hyka) hráče. Zamával si i červenou kartou, když vylučoval boleslavského Krátkého a ovčárského Viskupa. Oba krátce před změnou stran a tak celý druhý poločas hrály týmy s deseti hráči.
V 55. minutě se ovčárský Maršner prokličkoval zleva do boleslavského vápna a jeho povedený přízemní centr snadno ze dvou metrů dorazil Kreuz do boleslavské branky. Jeden gól stačil k tomu, aby tři body putovaly do Ovčár.
Boleslavští junioři hráli na podzim proti Ovčárům ve složení: Šeda - Krátký, Doležal, Mrvík (71. Kalíšek), Skramužský - Tuma, Murárik, Brunclík, Vajgl - Ordoš, Voborník (81. Herman). Připraveni ještě byli Horák, Žáček, Toman a Michňa.

Boleslavská juniorka na jaře vyhrála až na sedmý pokus. Před týdnem porazila na domácí Astonce Kolín 1:0 v premiéře nového trenéra Karla Stannera. Před tím pod vedením trenéra Kokošky přivezla po jednom bodu za remízy z Náchoda 1:1 a ze severu Čech z utkání s jabloneckou rezervou 2:2. Jinak prohrála doma se Slavií Praha"B" 2:3 i Českými Budějovicemi"B" 1:3 a venku ve Varnsdorfu 0:2, v Příbrami s tamním béčkem 1:2 i na Spartě Praha"B" 1:2.

Ovčáry na jaře vyhrály také jenom jedno utkání v Plzni nad tamní juniorkou 2:1. Další utkání venku prohrály v Chebu 0:3, na Slavii Praha"B" 1:2 a remizovaly na hřišti Českých Budějovic"B" 0:0 i Hradce Králové"B" 2:2. Doma remizovaly se Spartou Praha"B" 1:1 a prohrály s Náchodem 0:2 i Jabloncem"B" 1:3.

Ovčáry mají špatnou bilanci v utkáních hraných na domácím hřišti po celý ročník 2006/07. Z dvanácti odehraných utkání jenom dvě vyhrály, šest remizovaly a čtyři prohrály při pasivním poměru gólů 13:19. Mizernější domácí výsledky má už jenom Mladá Boleslav"B". Nevalná domácí bilance Ovčár může být pro boleslavskou juniorku povzbuzením, neboť se jí dosud více dařilo na hřištích soupeřů než na vlastním. Ze třinácti dosavadních totiž tři vyhrála a tři remizovala při skóre 16:18.

Fanshop banner