Čím se Matějovský provinil? Fotbalem!
Klub

Čím se Matějovský provinil? Fotbalem!

Redakce

Rozsah pokopanosti hráčského kádru ze středeční pohárové sekanice ve Zlíně přinutil trenéra Dušana Uhrina ke zrušení čtvrtečního tréninku. Mužstvo svolal až na páteční dopoledne, kdy bude především počítat šrámy a zjišťovat schopnost či neschopnost zdravotní způsobilosti jednotlivých fotbalistů. Rozhodčím Kovaříkem nezodpovědné tolerování nečistého stylu hry, jaký předváděli například zlínští Penner, Švach, Zbožínek, Janíček a Zúbek, vedl téměř k fyzické likvidaci Matějovského, Kysely i dalších boleslavských hráčů.

Bolka TV uvádí sestřih zajímavých momentů z utkání FC Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav a pozápasové tiskové konference.

Fotbalisté si dovolí, co rozhodčí povolí. A při pohárovém utkání Mladé Boleslavi ve Zlíně dovolil sudí Kovařík domácím hodně. Zlínští předváděli skluzy, údery loktem a další likvidační zákroky volající po napomenutí žlutou kartou, když už ne po vyloučení. Krátce před koncem utkání byl nakonec vyloučen Matějovský, který v souboji o míč spadl na trávník společně s protihráčem Janíčkem a inkasoval druhou žlutou kartu, přičemž bylo s podivem, že se boleslavský kapitán vůbec 87. minuty dočkal, když na něho zlínští protivníci vyhlásili hon za benevolence hlavního rozhodčího. „První poločas jsem nebyl spokojený s nasazením a hlavně s tím, že jsme Matějovskému nechávali spousty prostoru. Druhý poločas jsme přidali v nasazení a důrazu," neskrýval zlínský kouč Hoftych taktiku zvolenou v tom, že na fotbalový um boleslavského a reprezentačního středopolaře hledal Zlín spíše nefotbalové protizbraně.
A to navzdory tomu, že statut reprezentanta by měl být provázen respektem fotbalové odborné i laické veřejnosti, spoluhráči i protihráči a především rozhodčími. Kdo jiný, než arbitr za podpory svých asistentů by měl hlídáním fair play přímo na hrací ploše garantovat zdraví technicky vyspělých hráčů? A to nikoliv jen ku prospěchu fotbalistů, ale i pro potěchu diváků a případnou potřebu reprezentace.
Jestliže je pohár ČMFS jednou z cest do fotbalové Evropy, neměla by být lemována fauly a trpěnými zákeřnostmi. Na takový způsob fotbalového soupeření není Evropa zvědavá. A pokud do ní chce český fotbal patřit, tak nesmí podrážet osobnosti Matějovského formátu, ale pranýřovat podivnou slepotu Kovaříkovi podobných kazisvětů.

Fanshop banner