Boleslav prohrála postup v poslední minutě
Klub

Boleslav prohrála postup v poslední minutě

Redakce

V nečekaně tvrdé šavlovačce na zlínské Letné vypadla Mladá Boleslav z poháru ČMFS ve čtvrtfinále. V porovnání s ligovým duelem před týdnem oba trenéři značně změnili základní sestavy pro pohárové utkání. Boleslavský Uhrin provedl pět změn. V brance místo Millera chytal Kučera a poli místo Ševinského, Kopice, Abrahama a Mikolandy postavil Brunclíka, Rolka, Dittricha a Kyselu. Zlínský Hoftych udělal dokonce sedm změn. V brance místo Zlámala byl Kořínek, v poli Vidličku, Diana, Vrtělku, Červenku, Šmahaje a Vyskočila nahradil Janíčkem, Dujkou, Činčalou, Zúbkem, Opielou a Žůrkem.

Utkání začali aktivněji Zlínští a několikrát pronikli před Kučerovu branku, ovšem nikdy ne tak, že by si s nimi brankář či obránci Mladé Boleslavi neporadili. Nejnebezpečněji pro boleslavskou branku vypadal v 10. minutě Žůrkův centr, který nedokázal Opiela usměrnit, a potom ve 25. minutě nedorozumění Kučery s Brunclíkem, jež nakonec boleslavský obránce napravil rázným odkopem dříve, než se k míč mohl dostat soupeř. V závěru prvního poločasu se více hrálo kolem zlínské branky, ale Pecka, Palát, ani Poláček gól nedali.
Zlínští podle očekávání spoléhali na rychlonohého Žůrka, který se neustále pohyboval na ofsajdové hranici a přebíhal z jednoho křídla na druhé. Boleslavští zkusili několikrát rozeběhnout Kyselu, ale do vyložené šance se nedostal on ani nikdo z jeho spoluhráčů.
Po přestávce se jenom chvíli zdálo, že by Mladá Boleslav mohla být výhře blíž, než Zlín. Ale v 50. minutě utekl Žůrek po pravém křídle Palátovi, když rozhodující náskok získal ofsajdovým postavením, a šťastnou bombou do levého horního růžku překonal Kučeru - 1:0. Ve druhém poločase přibylo tvrdosti v osobních soubojích. Zlínští zle naháněli Matějovského, Švach srazil Kyselu, později si na boleslavského útočníka vyšlápnul Penner.
Ve snaze otočit nepříznivý vývoj pohárového utkání se boleslavští hráči tlačili na zlínskou polovinu a vynutili si sérii standardních situací. Pecka netrefil branku, Rolko nedosáhl na Matějovského oblouček. Po centru Poláčka zboural Mikolanda zlínského brankáře, ale gól z toho nebyl.
Boleslavského brankáře Kučeru nejvíce zlobili Žůrek s Vyskočilem. Závěrečnou čtvrthodinu hrála Mladá Boleslav se třemi pravověrnými útočníky - Holubem, Mikolandou a Peckou. Vyrovnávací gól však dal stoper Rajnoch, když v 79. minutě hlavou usměrnil Poláčkův centr z pravého křídla, kde jej osamoceného našel předchozí přihrávkou Matějovský - 1:1.
Diváci se už těšili, že o postupujícím do pohárového semifinále bude rozhodovat atraktivní loterie penaltového rozstřelu, ale hráči byli jiného mínění. Na trávníku se bojovalo o každý míč. V 87. minutě si v běžeckém souboji Matějovský přidržel Janíčka a rozhodčí mu podruhé v utkání ukázal žlutou kartu. A následně jej červenou vykázal ze hry. Z místa Matějovského přestupku rozehrál Žůrek trestný kop do boleslavského vápna, kde k míči nejpříhodněji vyskočil Červenka a hlavou v 90. minutě trefil zlínský postup do semifinále poháru ČMFS - 2:1.
Mladá Boleslav počtvrté v historii tuzemské pohárové soutěže nepřešla přes čtvrtfinále.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kučera - Brunclík, Rajnoch, Rolko, Palát - Sedláček (54. Mikolanda), Matějovský, Poláček, Dittrich (76. Holub) - Kysela, Pecka.

FC Tescoma Zlín: Kořínek - Janíček, Zbožínek, Švach, Penner - Kraus (38. Vyskočil), Činčala (71. Červenka), Dujka (79. Vidlička), Zúbek, Opiela, - Žůrek.

Góly: 50. Žůrek, 90. Červenka - 79. Rajnoch

ŽK: Janíček, Činčala, Penner, Vyskočil - Matějovský, Rajnoch

ČK: Matějovský

Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Kubáň

Diváků: 1338

Fanshop banner