Zlín už jednou Český pohár vyhrál
Klub

Zlín už jednou Český pohár vyhrál

Redakce

Čtvrtfinálové utkání Poháru Českomoravského fotbalového svazu FC Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 25. dubna od 17 hodin. V stejném termínu se hrají další dva čtvrtfinálové duely České Budějovice - Slovácko a Plzeň - Jablonec. Již jistým semifinalistou je Sparta Praha, která v předehrávaném čtvrtfinále vyřadila Příbram 2:1.
Průběh pohárového čtvrtfinále Zlín - Mladá Boleslav můžete sledovat v on-line reportáži na tomto klubovém webu.

Čtvrtfinále tuzemského poháru se hraje jen po dvou dnech odpočinku od nedělního 24. ligového kola. V něm Mladá Boleslav porazila doma Teplice 2:0 a Zlín remizoval v Jablonci 1:1. V následující neděli 29. dubna opět pokračuje Gambrinus liga. Mladá Boleslav jede do Českých Budějovic a Zlín cestuje do Teplic.

Mladá Boleslav před týdnem ve Zlíně vyhrála ligové utkání 2:0. „Je to pro nás dobrá výchozí pozice i pro pohárové utkání," řekl boleslavský trenér Dušan Uhrin po tom, když se vyznal ze spokojenosti nad tříbodovým ziskem do ligové tabulky. Zlínský trenér Pavel Hoftych sice po ligovém utkání s Mladou Boleslaví tvrdil, že pro jeho mužstvo je prioritní Gambrinus liga, přesněji záchrana v nejvyšší soutěži, než postup do semifinále poháru ČMFS, ale zlínští hráči určitě na hřiště nevyběhnou předem poražení.
Do zlínské sestavy se vrací středopolař Opiela, který si po vyloučení v Příbrami odpykal dvouzápasový trest v ligových duelech proti Mladé Boleslavi a v Jablonci.
Pro středeční pohárové utkání vyhlásilo vedení zlínského klubu, že ženy a děti do patnácti let mají vstup zdarma. Lákají do hlediště diváky, aby přišli své fotbalisty náležitě povzbudit. Ve veřejném hlasování na klubovém webu dokonce 88% respondentů věří, že Zlín přes Mladou Boleslav v poháru postoupí. Uhrinovo mužstvo zjevně procházka růžovým sadem nečeká.

Podobně jako ostatní prvoligové klubu i Mladá Boleslav a Zlín vstoupily do tuzemské pohárové soutěže až ve druhém kole.
Mladá Boleslav dosud všechna pohárová utkání ročníku 2006/07 hrála na hřištích soupeřů. Do čtvrtfinále se probojovala přes třetiligový Náchod 6:2, divizní Letohrad 1:0 a druholigový Hradec Králové 4:1.
Zlín nejprve jasně vyhrál v divizní Kroměříži 4:0 a potom těsně v druholigovém Třinci 2:1. Ve 4. kole porazil na domácím hřišti Baník Ostravu 1:0 a postoupil do čtvrtfinále, které hraje opět doma.

Největším pohárovým úspěchem Mladé Boleslavi je účast ve finále Českého poháru ročníku 1977/78, které prohrála ve dvou zápasech s Baníkem Ostrava (1:0 a 0:2).
To Zlín (tehdy pod názvem TJ Gottwaldov) se na konci ročníku 1969/70 radoval ze zisku Českého a následně i Československého poháru. Ve finále Československého poháru porazil Slovan Bratislava 2:1 a získal právo účasti v Poháru vítězů poháru, dnes již neexistující evropské pohárové soutěže. V prvním kole přešel přes Bohemians Dublin (2:1 a 2:2), ale ve druhém ho vyřadil PSV Eindhoven (1:2 a 0:1).

Fanshop banner