Pecka sestřelil Teplice dvěma ranami
Klub

Pecka sestřelil Teplice dvěma ranami

Redakce

Mimořádně vydařený vstup do utkání předvedli boleslavští fotbalisté, když v první minutě po Matějovského geniálním pasu a Kyselově úniku po levém křídle z přesného přízemního centru skóroval Pecka. Nejrychlejším gólem ve své fotbalové kariéře uklidnil spoluhráče a po přestávce v 66. minutě přidal ještě druhý gól z pokutového kopu, který sudí nařídil za hraní rukou obránce Kaufmana, jenž srazil Poláčkův centr mířící na boleslavského kanonýra.

Bolka TV uvádí sestřih zajímavých momentů z utkání FK Mladá Boleslav FK Teplice.

Tepličtí na první boleslavský gól odpověděli po deseti minutách nepříjemným Štohanzlovým centrem, jenž proletěl malým vápnem, aniž ho stačil někdo využít. Ve svižném tempu prvního poločasu neproměnil sólo na teplického brankáře Sedláček a Matějovský pálil těsně vedle. Teplický Dort se pokusil kolmými přihrávkami posunout do šancí ve 25. minutě Fenina a v 27. minutě Džeka. Oba zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu.
Ve 31. minutě se Tepličtí lopotně probili před Millera, ovšem Sabou vysoko přestřelil branku. Potom Sedláčkův centr do malého vápna nepustili tepličtí obránci na nabíhající Pecku se Sedláčkem. V závěru poločasu se Fenin uvolnil přes Ševinského, ale také přestřelil.
Podobně jako do prvního i do druhého poločasu vtrhli boleslavští fotbalisté velmi aktivně. Matějovský našel Poláčka, k jehož centru se Pecka nedostal, ale Abrahamovu bombu vyrazil Belic jen se štěstím nohou. Před boleslavským Millerem zazlobili Dort, Džeko a Fenin.
V závěrečné půlhodině se nejčastěji do střeleckých pozic dostával čerstvý Mikolanda, ale ani jednou skórem nepohnul. To zůstalo na Peckovi, který kopnul penaltu do středu branky, když se Belic vrhnul k levé tyči. V 73. minutě byl blízko gólu Matějovský. Nádhernou ranou z více než dvaceti metrů trefil spojnici břevna s tyčí. V 90. minutě připravil Dittrich jasnou šanci Mikolandovi, ten však napálil míč do brankáře. V nastavených čtyřech minutách zahodil Mikolanda další gólovou šanci, na druhé straně se neprosadil v boleslavském vápně Fenin.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Sedláček (56. Mikolanda), Abraham (79. Rolko), Matějovský, Poláček - Kysela, Pecka (86. Dittrich).

FK Teplice: Belic - Kaufman, Lukáš, Krmaš, Klein - Štohanzl (68. Doležal), Sabou, Dort, Jirsák - Fenin, Džeko.

Gól: 1. a 66. Pecka

ŽK: Štohanzl, Lukáš

Rozhodčí: Královec - Zlámal, Jiřík

Diváci: 4420

Fanshop banner