Boleslav chce stopnout černou teplickou bilanci
Klub

Boleslav chce stopnout černou teplickou bilanci

Redakce

Boleslavští potřebují potvrdit středeční import bodů ze Zlína, naopak Tepličtí by rádi udrželi sérii neporazitelnosti v ligových duelech s Mladou Boleslaví. Pro nedělní partii jsou karty rozdané a o trumfech není pochyb. Esy na obou stranách jsou špičkoví ligoví kanonýři, boleslavský Luboš Pecka a teplický Edin Džeko. Mladá Boleslav pravděpodobně nastoupí v úspěšném zlínském složení, Teplicím chybí zraněná brankářská jednička Slavík.

On-line reportáž z průběhu utkání FK Mladá Boleslav - FK Teplice na tomto webu začíná ve 20 hodin.

Očekávaná sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Sedláček (Dittrich), Abraham, Matějovský, Poláček - Kysela (Holub), Pecka.
Předpokládané složení FK Teplice: Belic - Kaufman, Lukáš, Klein, Krmaš - Doležal, Sabou, Jirsák, Štohanzl - Dort, Džeko.

„Aby mělo vítězství ve Zlíně smysl, musíme Teplice doma porazit," uvedl trenér Dušan Uhrin. „Je fajn, že jsme se dotáhli na první tři týmy v ligové tabulce, ale musíme doma vyhrát i nad Teplicemi," řekl bezprostředně po utkání ve Zlíně střelec druhého gólu Adrian Rolko. Boleslavský kouč věří, že s náročným programem tři ligových kol v rozmezí jednoho týdne si jeho svěřenci poradí lépe, než většina účastníků Gambrinus ligy včetně Teplic. „Loňské zkušenosti z nabitého podzimu, kdy jsme hráli ve třech soutěžích, a to v lize, tuzemském i evropském poháru, se nám nyní hodí," domnívá se Uhrin.

V pěti vzájemných zápasech Mladá Boleslav dosud ani jednou nevyhrála. Podle teplických webových stránek si je Bartlova armáda vědoma úspěšné vzájemné bilance s boleslavským soupeřem a věří, že svoji dosavadní neporazitelnost prodlouží. „Chtěli bychom venku bodovat a odmazat mínusové body v tabulce pravdy," touží teplický trenér Jiří Bartl. „Výhry venku hodně pomáhají, takže bychom potřebovali zvítězit," přidal se ostřílený hráč Michal Doležal.
V posledním středečním utkání s Příbramí, které Teplice vyhrály Džekovou penaltou těsně 1:0, se zranil brankář Severočechů Martin Slavík. Léčení následků jeho vykloubeného ramene si podle lékařů vyžádá nejméně dva týdny klidu. Trenér Bartl nemůže počítat ani s Michalem Valentou a neví, zda bude fit Pavel Verbíř. Ten sám dokázal dvěma góly Mladou Boleslav pokořit na podzim 2005...

Martina Slavíka v teplické brance nahradí slovenský gólman Tomáš Belic. Patří k zimním nováčkům v teplickém dresu, na sever Čech přestoupil z Brna. Z hostování na Slovácku se vrátil Dragoun a na zkoušku z druholigového partnerského klubu Ústí nad Labem přišli Merzič a Ohněník.
Mnohem více hráčů Teplice opustilo. Odešli Hunal (přestup do Příbrami), Poštulka (přestup do Sparty), Koukal, Szabó (oba hostování v Sokolově), Kroupa (hostování v tureckém Denizlisporu), Mareš (hostování ve Slovácku), Rilke, Tesařík (oba hostování v Příbrami), Rosa (hostování v Blšanech), Vondrášek (hostování v Ústí nad Labem).

Fanshop banner