Vizingr tentokrát vystřelil tři body v ČFL
Klub

Vizingr tentokrát vystřelil tři body v ČFL

Redakce

Stannerova záchranářská mise u juniorky začala dobře. Mužstvo převzal dva dny po rezignaci svého předchůdce a den před mistrovským utkáním s favorizovaným Kolínem. Do důležitého boje sestavil tým s pomocí Kučery, Brunclíka, Nečase a Ordoše z prvoligového kádru. Výhru a tři body trefil Adrian Vizingr, jenž skóroval ve třetím zápase v řadě, avšak teprve tentokrát z toho bylo vítězství. Nesporný podíl na něm však mají všichni hráči, neboť juniorka poprvé na jaře odehrála zápas bez inkasovaného gólu.

Zodpovědnost v bránění + bojovnost po celém hřišti = tři mistrovské body. To byl recept na první jarní výhru, které juniorka dosáhla až v osmém jarním mistrovském utkání. Porazila druhý celek třetiligové tabulky FK Kolín a přiživila tak doutnající naději na záchranu v ČFL. V dalších kolech boleslavskou rezervu čekají venku Ovčáry, Bohemians Praha, Prachatice, Teplice"B" a doma Karlovy Vary-Dvory, Union Cheb, Sparta Krč, Hradec Králové"B" a Viktoria Plzeň"B".

V utkání s Kolínem si v úvodní čtvrthodince oba týmy vypracovaly po jedné šanci. V 8. minutě po Ordošově centru a závaru na malém vápně kolínská obrana odolala se štěstím. V 15. minutě kolínský Blažek volejem propálil Kučeru, ale na lajně brankáře zastoupil Brezinský a míč odvrátil na roh, po jehož rozehrání boleslavská obrana další soupeřovu šanci zmařila za cenu nového rohu. Od té doby se už Kolín podobně blízko ke gólu nedostal.
V dalším průběhu prvního poločasu po Göghově rohu mířil hlavou z malého vápna vedle branky Brezinský, po Horákově centru hlavičkoval Vizingr nad a největší příležitosti spálil Nečas, který šel dvakrát sám na kolínského brankáře Čižinského, ale ve 27. ani ve 43. minutě se neprosadil. Proto první půle skončila 0:0.
V 60. minutě náznak gólové příležitosti Kolína zmařil jeho hráč hraním rukou v boleslavském trestném území. V 62. minutě přistrčil Vizingr míč Brunclíkovi a jeho bomba ze dvaceti metrů těsně minula levou kolínskou tyčku. O šest minut později Ordoš placírkou z deseti metrů přestřelil. Další Brunclíkovu střelu u pravé tyče lapil Čižinský.
Rozhodující moment utkání se udál v 73. minutě. Na konci vydařené kombinační akce Brunclík ve vápně přihrál Ordošovi, ten posunul na Vizingra, jenž přízemní ranou podstřelil padajícího gólmana - 1:0. Za dvě minuty zkoušel střelec gólu překvapit Čižinského střelou z úhlu, ale míč proletěl malým vápnem do autu.
V dramatickém závěru rozhodčí nastavil čtyři minuty. Kolín obléhal boleslavskou branku ve dvojnásobné přesilovce, neboť do kolínské ofenzívy se zapojil i brankář Čižinský a naopak z bránící boleslavské sestavy vypadl zraněný Vizingr, jenž ošetřován za lajnou na nejcitlivějším místě chlapského těla, trpěl do posledního hvizdu rozhodčího. Juniorka v deseti lidech první tři jarní body ubránila.

Sestava FK Mladá Boleslav"B" proti Kolínu: Kučera - Krátký, Brezinský, Pára, Horák - Gögh, Ordoš (88. Žáček), Brunclík (82. Vajgl), Fabián - Nečas (61. Skramužský), Vizingr.
Sestava Kolína: Čižinský - Kalivoda, Tlučhoř, Doseděl, Bláha - Blažek, Majer, Süsser (81. Kmoch), Frohna, Mach - Fikejz (72. Brusch).

Gól: 73. Vizingr

ŽK: Nečas

Rozhodčí: Rožec

Diváků: 200

Fanshop banner