Juniorku proti Kolínu už povede Stanner
Klub

Juniorku proti Kolínu už povede Stanner

Redakce

Vedoucí boleslavského tréninkového centra mládeže Karel Stanner je trenérem FK Mladá Boleslav"B". Mužstvo převzal po Luďkovi Kokoškovi, který u juniorky skončil po sedmi jarních zápasech bez výhry. Asistentem zůstává Jiří Tymich. Nový kouč Karel Stanner povede tým FK Mladá Boleslav"B" již v utkání proti FK Kolín, které se hraje v sobotním dopoledni 21. dubna od 10,15 hodin na Astonce.

Osmapadesátiletý Karel Stanner má bohaté trenérské zkušenosti například z Turnova, Semil, Hradce Králové, Jablonce, Chrudimi i Mladé Boleslavi, kterou v druhé polovině poslední dekády 20. století dovedl z divize do druhé ligy. To bylo při jeho prvním působení ve službách FK Mladá Boleslav v šestiletém období 1996-2002. Potom šéfoval mládežnickému fotbalu v Jablonci a trénoval v Semilech, aby se v roce 2005 vrátil do FK Mladá Boleslav na pozici vedoucího tréninkového centra mládeže.
„Šance juniorky na záchranu stále žije, vždyť ztráta na místo zaručující setrvání v třetiligové soutěži je pouze šest bodů,"
prohlásil Stanner. Juniorka pod vedením předchozího trenéra Kokošky ve čtyřiadvaceti zápasech nasbírala pouze 18 bodů. Proto se krčí na samém dně tabulky. Do konce mistrovské sezóny zbývá sehrát deset utkání a v nich bude mít každý bod cenu zlata. „Hráči musí zodpovědněji plnit defenzivní úkoly, neboť v dosavadních zápasech juniorka často inkasovala první gól a potom těžko skóre dotahovala a marně otáčela. U zlepšení defenzivy začneme, ale zároveň je potřeba střílet více gólů, neboť bez nich nám body přibývat nebudou," dodal Stanner.

Fanshop banner