Boleslav hraje s Teplicemi v neděli večer
Klub

Boleslav hraje s Teplicemi v neděli večer

Redakce

Utkání 24. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Teplice se hraje v neděli 22. dubna od 20, 15 hodin. Vysílá ho přímým přenosem Česká televize na speciálním sportovním kanálu ČT4Sport a průběh lze také sledovat v on-line reportáži na tomto klubovém webu.
Ve fotbalovém zpravodaji vydaném k utkání jsou názory trenérů obou týmů Dušana Uhrina a Jiřího Bartla, připomínka dorosteneckého úspěchu na mezinárodním turnaji v Marseille, představení Radima Nečase, pozvánky na turnaj fotbalových nadějí Umbro cup o pohár fotbalového prezidenta Josefa Dufka i na nábor talentovaných chlapců a další aktuální zajímavosti z boleslavského fotbalu.

Mladá Boleslav v bojích o body Teplice dosud neporazila a má s nimi tudíž velmi pasivní bilanci. Z dosavadních pěti vzájemných utkáních tři skončila remízou a dvě teplickou výhrou při celkovém poměru gólů 2:6 v boleslavský neprospěch.
V prvním ligovém duelu na podzim 2004 na boleslavském trávníku nepadl žádný gól a v odvetě na jaře 2005 na teplický vedoucí gól Krmaše z 60. minuty odpověděl v nastaveném čase tehdejší benjamínek boleslavské sestavy Brunclík parádní trefou k tyči a vyrovnal na konečných 1:1. „Dobře si na to utkání pamatuji i na ten gól, protože byl můj první ligový," poznamenal David Brunclík. Jeho osobní pozvánku na nedělní utkání si můžete poslechnout ve video sekci Bolka TV na tomto klubovém webu.
Zatím poslední utkání s Teplicemi hrané v Mladé Boleslavi v září 2005 rozhodl dvěma góly zkušený Verbíř. Tehdejší teplický gólman Poštulka chytil šance Brunclíka, Čápa i Švejdíka, Kulič trefil břevno a teplickou branku těsně minuli Pecka dorážkou z malého vápna, Rychlík z trestného kopu a Holub z voleje. Prohra 0:2 od Teplic tehdy hodně bolela.
Další dvě utkání, na jaře i na podzim loňského roku, se hrála v Teplicích. Na jaře střetnutí skončilo nerozhodně 1:1, na podzim se zase radovaly Teplice z výhry o dva góly, které Kučerovi dali Stožický a Fenin. Na druhé straně sudí Jílek neuznal boleslavskému Abrahamovi gól kvůli domnělému ofsajdu.
Podzimní sestava FK Mladá Boleslav proti teplickému soupeři: Kučera - Ševinský, Rolko, Vít, Palát - Kysela, Matějovský (46. Riegel, 80. Kulič), Abraham, Vaculík (64. Sedláček) - Holub, Pecka. Tým FK Teplice v posledním utkání proti Boleslavi hrál ve složení: Poštulka - Kaufman, Hunal, Lukáš, Valenta - Stožický (86. Doležal), Dort (90. Benát), Klein (89. Kroupa), Jirsák - Fenin, Džeko.

Vzájemná bilance Mladé Boleslavi s Teplicemi:
Podzim 2004 MB - Teplice 0:0
Jaro 2005 Teplice - MB 1:1 (Krmaš - Brunclík)
Podzim 2005 MB - Teplice 0:2 (Verbíř 2)
Jaro 2006 Teplice - MB 1:1 (Krmaš - Kulič)
Podzim 2006 Teplice - MB 2:0 (Stožický, Fenin)

Mladá Boleslav patří spolu s pražskou Spartou a Brnem do trojice týmů s nejlepší bilancí domácích utkání v ligovém ročníku 2006/07. Mladá Boleslav z jedenácti utkání na domácím trávníku pouze jedno prohrála (na podzim se Slavií Praha), jinak v ostatních bodovala, když dvě hrála nerozhodně a osm vyhrála. Aktivní rozdíl v celkovém skóre z domácího hřiště (22:10) +12 je čtvrté nejlepší mezi ligovými kluby. Lepší má Sparta (20:6) +14, Brno (22:9) a Liberec (19:6) +13.
Na hřištích soupeřů Tepličtí v ročníku 2006/07 z dosavadních jedenácti utkání vyhráli dvě a v pěti hráli nerozhodně. Prohráli jen čtyřikrát. Letos na Spartě 1:2 a v podzimní sezóně v Jablonci 1:2, na Slavii 2:3 a v Plzni 0:2. V neděli do Mladé Boleslavi přijede zdatný soupeř.

Fanshop banner