Pecka versus Džeko
Klub

Pecka versus Džeko

Redakce

V nedělním ligovém utkání Mladá Boleslav - Teplice se proti sobě postaví kanonýři nejtěžšího tuzemského kalibru. Boleslavský Luboš Pecka s jedenácti trefami má momentálně na hlavě pomyslnou korunu střeleckého krále Gambrinus ligy. Teplický kanón Edin Džeko překonal soupeřovy brankáře devětkrát.

Při posledním středečním ligovém kole Pecka parádně levačkou přehodil vybíhajícího zlínského brankáře Zlámala a nasměroval svůj tým k výhře. Teplickou těsnou výhru nad Příbramí zařídil Džeko přesnou ranou z pokutového kopu, na kterou byl zkušený gólman Pařízek krátký.
Devětadvacetiletý Luboš Pecka přišel do elitní tuzemské soutěže z jihočeských Prachatic, když před tím, než si s Mladou Boleslaví plácnul na profesionální smlouvě, neuspěl na testech v prvoligových Českých Budějovicích.
Jedenadvacetiletý Edin Džeko je útočník bosenské národnosti, který se v Česku nejprve vykopal v druholigovém Ústí nad Labem, než se stal obávaným teplickým střelcem. Ve fotbalových kuloárech se spekuluje, že po něm touží Sparta Praha.

Aktuální pořadí na čele ligových střelců: 11 - Luboš Pecka (FK Mladá Boleslav), 10 - David Střihavka (Baník Ostrava), Libor Došek (Libor Došek), 9 - Edin Džeko (FK Teplice), Stanislav Vlček (Slavia Praha), 7 - Luděk Zelenka (Brno), David Lafata (FK Jablonec), Pavel Fořt (Slavia Praha). Sedmigóloví Lafata a Fořt jsou sice vedení ve statistice Gambrinus ligy, ale působí již v zahraniční, Lafata v rakouské a Fořt ve francouzské lize.

Fanshop banner