Uhrin bere jenom výhru, Bartlovi by stačil bod
Klub

Uhrin bere jenom výhru, Bartlovi by stačil bod

Redakce

Ve středu Mladá Boleslav výhrou ve Zlíně uťala smolnou šňůru utkání na soupeřových hřištích bez výhry. Od vítězství v Příbrami 2:1 v loňském září v následujících osmi venkovních utkáních pětkrát prohrála a třikrát remizovala a teprve po sedmi měsících se radovala z plného bodového zisku, když ve Zlíně vyhrála 2:0. Nová výzva na boleslavského trenéra Dušana Uhrina a jeho tým čeká v nedělním večeru proti Teplicím, se kterými Mladá Boleslav ještě v lize nevyhrála.

Známé fotbalové povídačky, že proti některým mužstvům se hraje hůře a proti jiným lépe, boleslavský kouč Uhrin nerad poslouchá. Vyznává jedinou filozofii a to takovou, že každý protivník je k poražení. „Hrajeme doma a před svými příznivci musíme udělat všechno pro výhru," burcuje mužstvo Dušan Uhrin.
„Budu spokojený, když neprohrajeme,"
je o poznání skromnější teplický kouč Jiří Bartl, který mužstvo v zimě převzal od nemocného Vlastimila Marečka, jemuž před tím dělal asistenta. Vedení teplického klubu Bartlovi stanovilo sportovní cíl dovést mužstvo do evropského poháru, čímž mají na mysli i účast v letním Intertoto cupu.
Mladá Boleslav po loňském evropském tažení předkolem Ligy mistrů a základní skupinou poháru UEFA touží po zopakování. O Evropu je ve hře v Gambrinus lize i v poháru ČMFS. „Pro nás jsou obě tuzemské soutěže důležité a chceme v nich uspět," tvrdí Uhrin.
Teplické i boleslavské ambice slibují v nedělním večeru urputný boj o ligové body. Proto je zajímavé zjištění, jak trenéři vnímají protivníka. Třeba například, co považuje teplický Jiří Bartl za charakteristické jevy boleslavského mužstva? „Osobu trenéra Uhrina, vyrovnané brankáře a osu mužstva Miller, Rajnoch, Matějovský, Abraham, Pecka, kolem které trenér podle potřeby skládá další vhodné typy hráčů." A v čem vidí boleslavský Dušan Uhrin největší sílu Teplic? „Jsou silné ve standardních situacích, mají kvalitní středovou řadu, kde hrají zkušení hráči, a dobrý je útočník Edin Džeko."

Fanshop banner