Uhrin pochválil tým za hru ve druhé půli
Klub

Uhrin pochválil tým za hru ve druhé půli

Redakce

Pro boleslavského trenér Dušana Uhrina bylo utkání Zlín - Mladá Boleslav 0:2 jubilejní 100. ligové. Užil si ho vítězně. Před novináři vyzvedl výkon týmu ve druhém poločase, v jehož úvodu Pecka dal důležitý první gól a v závěru druhý padl po spolupráci střídajících hráčů Kysely a Rolka. Zlínský kouč Pavel Hoftych označil Mladou Boleslav za kvalitnější celek, než je současná Sparta Praha.

Dušan Uhrin na úvod tiskovky připomněl, že při předchozích zápasech ve Zlíně nikdy nevyhrál a že na zlínské Letné nedávno prohrála i pražská Sparta. A i když hraje Zlín o záchranu v lize, má podle jeho mínění kvalitní a konsolidované mužstvo. „Přesto jsme chtěli ve Zlíně vyhrát a jsem rád, že se nám to povedlo."
Uhrin své hráče veřejně pochválil především za hru ve druhém poločase. „V prvním poločase jsme soupeři nabízeli příliš mnoho standardních situací. Do druhé půle jsme šli s úmyslem zpřesnit hru a zvýšit pohyb. Za druhý poločas mužstvo chválím, protože hrálo velice dobře," zdůraznil Uhrin.
Musel reagovat i na poznámku, jak moc vnímal, že koučoval 100. zápas v lize. „Abych pravdu řekl, ani jsem nevěděl, že je to můj stý ligový zápas. Žádnou mimořádnou prémii jsem mužstvu nesliboval a nic se nechystám slavit, protože není co. Soutěž je ještě dlouhá a nic jsme zatím nevyhráli, pouze jsme pořád ve hře o evropský pohár."
Má ligové vítězství ve Zlíně nějaký význam i vzhledem k pohárovému utkání se stejným soupeřem příští týden? „Jsem rád, že jsme vyhráli právě i vzhledem k pohárovému utkání, které nás se Zlínem čeká, protože jsme si tím vytvořili dobrou výchozí pozici."
Dušan Uhrin poznamenal, že na zlínských hráčích bylo vidět, jak jim ubývají síly, když měli o jeden den kratší pauzu na regeneraci od předchozího mistrovského utkání. „V nabitém programu je jeden den rozdílu znát." Mladá Boleslav v tomto směru čerpá zkušenosti z loňského podzimu, kdy v rytmu středa-víkend-středa odehrála většinu ze čtyřiceti utkání, jež se jí nakupily ve třech soutěžích (liga, český a UEFA pohár). „Zkušenosti z podzimu se nám nyní hodí," dodal Uhrin.
Zlínský trenér Pavel Hoftych litoval neproměněných šancí Šmahaje a Krause ze závěru prvního poločasu. „Druhý poločas jsme chtěli zintenzivnit naši hru dopředu, ale soupeř brzo po přestávce dal Peckou gól a už jsme se nedostali do hry. Mladá Boleslav má velmi kvalitní mužstvo a byla pro nás nepříjemnějším soupeřem než pražská Sparta," pravil Hoftych.

Fanshop banner