Zlínské prokletí zlomili Pecka a Rolko
Klub

Zlínské prokletí zlomili Pecka a Rolko

Redakce

Mladá Boleslav v chladném večeru uťala dvě smolné série. Ve své krátké prvoligové historii poprvé vyhrála na zlínském trávníku a zároveň ukončila černou sérii po osmi venkovních utkání bez výhry. Vítězství ve Zlíně při současné prohře Sparty a Slavie udržuje Mladou Boleslav ve hře o nejvyšší ligové příčky.

Bolka TV uvádí sestřih zajímavých momentů z utkání FC Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav.

Oba týmy hrály od první minuty pozorně až opatrně v defenzívě a čekaly na chybu protivníka. Náznaky šancí likvidovali brankáři. Zlínský Zlámal v průběhu prvního poločasu nepustil Poláčkův centr k Sedláčkovi a byl dříve u míče než Mikolanda. Ovšem ten již v 11. minutě přetlačil v osobním souboji Vidličku, přihrál Sedláčkovi, jenž trefil nohu vybíhajícího brankáře. Ve 12. minutě proletěl Poláčkův centr zlínským malým vápnem, ale Kopic ho nestihl sklepnout do branky.
Boleslavský Miller se zapotil hlavně v závěru poločasu. Ve 41. minutě bravurně vychytal sólo Šmahaje, kterému přihrával Kraus. Ve 43. minutě pro změnu šel na Millera sám Kraus, když boleslavští obránci marně reklamovali ofsajd, ale gól z toho naštěstí nebyl.
Boleslavi vyšel vstup do druhého poločasu. V 53. minutě našel Matějovský stylem, jaký ovládá snad jenom on, rozeběhnutého Pecku. Ten se vřítil zleva do vápna a s jistotou kandidáta na korunu krále ligových střelců přehodil vyběhnuvšího Zlámala - 0:1.
To byl rozhodující moment utkání. Boleslavský tým se uklidnil, kdežto Zlínští naopak znervózněli. O bodech však zdaleka nebylo rozhodnuto. Zlínský trenér vyslal postupně do boje zkušené Činčalu, Žůrka a Zúbka. Činčala zakončil Krausův centr vysoko nad Millerovu branku. Žůrek zkusil vystřelit v plném běhu, ale mířil vedle levé boleslavské tyče.
Nebezpečnější byly akce Boleslavských. V 56. minutě se Pecka nedostal ve vápně k Matějovského centru, protože byl beztrestně faulován. O pět minut později Peckova bomba minula zlínskou branku. Po pátém boleslavském rohu Rajnoch na malém vápně zboural zlínského brankáře. V 75. minutě Matějovského rohový kop Rajnoch hlavou nedostatečně trefil a minul levou tyčku. V 84. minutě bombu Matějovského z pětadvaceti metrů Zlámal s námahou vytlačil na roh. V následující minutě Sedláčkův centr před brankou přeběhl Dittrich a vzápětí Kyselovu pumelici z dálky Zlámal stačil jenom vyrazit a obránci odkopem dokončili defenzivní práci.
V 86. minutě poslal Uhrin na hřiště Rolka a než si stačili Zlínští v hlavě srovnat, kam se tento dlouhán v boleslavské sestavě zařadí, dostal od Kysely perfektní pas a tak zčerstva našlápl, utekl soupeřově obraně a Zlámala prostřelil - 0:2. Čímž zpečetil boleslavskou výhru.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Kopic, Rajnoch, Palát - Sedláček (86. Rolko), Matějovský, Abraham, Poláček (79. Poláček) - Mikolanda (46. Kysela), Pecka.

FC Tescoma Zlín: Zlámal - Vidlička, Zbožínek, Švach, Penner - Kraus, Dian (54. Činčala), Vrtělka (83. Zúbek), Červenka - Šmahaj, Vyskočil (66. Žůrek).

Góly: 53. Pecka, 87. Rolko

ŽK: Dian, Vidlička - Poláček

Rozhodčí: Jech - Večeřa, Gallo

Diváci: 2447

Fanshop banner